ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εγκαινίασε τον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις»

Τον νέο εμβληματικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις», στο προσφάτως πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο επί των οδών Βασιλίσσης Όλγας & Σουρή στο κέντρο του Αμαρουσίου, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαιου 2023, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για «μία σημαντική ημέρα, η οποία γράφεται στην πολιτιστική ιστορία της πόλης», προσθέτοντας πως: «Ένα ακόμη κτήριο κόσμημα, που ανακαινίστηκε με πολύ κόπο, προσοχή, αλλά και μεράκι, αποδίδεται στη Μαρουσιώτικη κοινωνία και, γενικότερα, στην πολιτιστική ζωή των βορείων προαστίων, προκειμένου να στεγάζει αφενός δραστηριότητες και προγράμματα του ιδίου του Δήμου, αλλά και να φιλοξενήσει εκθέσεις καλλιτεχνών και γενικότερα εκδηλώσεις πολιτιστικού προσανατολισμού.», είπε μεταξύ άλλων πως: «Στοχεύουμε στην προαγωγή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην καλλιέργεια της αισθητικής και ευρύτερης παιδείας, στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, στην αναψυχή.» και ακόμη αναφέρθηκε στο μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής κτήριο, που διαθέτει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού, και κατασκευάστηκε ως οικοδόμημα κατοικίας το διάστημα 1940-1945, τονίζοντας πως: «Αυτό αποτελεί ένα από τα σαράντα διατηρητέα κτήρια στο Μαρούσι, που διασώζουν την αρχιτεκτονική μνήμη στη σύγχρονη πόλη.».

Επίσης, ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κάββαλο, το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Νίκο Πέππα και την Αντιπρόεδρο κ. Κατερίνα Βουρλάκη, τις συμβούλους του κ.κ. Αθηνά Ρέππου και Άννα Βαγιωνά, και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και παρουσίαση του έργου.
Επιπλέον, ο κ. Αμπατζόγλου, προσκαλώντας τον παρόντα Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για έναν χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη δική του σημαντική συμβολή, με την ιδιότητα του προκατόχου του στη Διοίκηση του Δήμου, σε ό,τι αφορά στην απόκτηση του κτηρίου και στην έναρξη του έργου ανακαίνισής του.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τον κ. Αμπατζόγλου για την ολοκλήρωση του έργου και τους σκοπούς που αυτό θα εξυπηρετεί, αναφερόμενος στο δικό του «όραμα» για την ανάπλαση των διατηρητέων κτηρίων του Αμαρουσίου, το οποίο, όπως είπε, συνεχίζεται, καθώς τα σπουδαία κτήρια έδωσαν πνοή στην πόλη, τονίζοντας μεταξύ πολλών άλλων πως: «Μέσα από την Τέχνη και τον Αθλητισμό αναδεικνύεται μία πόλη.».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Νίκος Πέππας, ανοίγοντας την εκδήλωση ως υπεύθυνος για τη διοργάνωσή της, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του κ. Αμπατζόγλου στην ολοκλήρωση του έργου της οδού Σουρή, αλλά και στην απόφασή του να στεγαστούν τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, καθώς και στη βασική στόχευση να αναδειχθεί ως ένας νέος πολυχώρος γενικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, κι ακόμη επισήμανε τη συνεισφορά των καθηγητών των πολιτιστικών τμημάτων στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος του Αμαρουσίου.
Κατόπιν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Ελένη Τριανταφύλλη-Αμπατζόγλου και τους παρευρισκόμενους, περιηγήθηκαν στους καλαίσθητους χώρους του κτηρίου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση, με τίτλο: «Αποτύπωμα», όπου παρουσιάζονται έργα των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 18 Μαΐου.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: η υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνη για την ψυχική Υγεία, κ. Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σμυρνής, η Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρία–Δήμητρα Ρώτα, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Βαγγέλης Κάββαλος, Κωνσταντίνος Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Ιωαννίδης και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας κ. Ελένη Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Νικολαράκος, Κωνσταντίνος Βλάχος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Παναγιώτης Σαγρής και Σπύρος Μπόγδανος ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Ζαπαντιώτης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.
Τα εγκαίνια του πολυχώρου τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Τζίβας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020, η δε αγορά του κτηρίου είχε χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, με το πρόγραμμα: «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις 2014».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το κτήριο στεγάζει ήδη τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών, ενώ θα φιλοξενεί και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού, όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής, καθώς και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
Το σύγχρονο πλέον κτήριο πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τις εικαστικές τέχνες και τα δρώμενα του Πολιτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του κτηρίου στο κοινό είναι υψηλών προδιαγραφών, με σύγχρονες υποδομές ενός λειτουργικού και ευχάριστου περιβάλλοντος, με παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, μειώνοντας, ταυτόχρονα, το ενεργειακό αποτύπωμα με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, εξασφαλίζεται σε όλα τα επίπεδα ο έλεγχος πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, καθώς και η πρόσβαση για ΑΜΕΑ.