ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Αττική Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα σελίδα για τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα» – Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Στην αναγκαιότητα μητροπολιτικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Αττικής, με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.).

«Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., αρχίζει μια νέα εποχή, που στον πυρήνα της θα βρίσκεται η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Στις διαδικασίες και στις συνεδριάσεις των οργάνων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα εφαρμοστούν και όλες οι παράμετροι ανοικτότητας, που ισχύουν για τις συνεδριάσεις του Π.Ε.Σ.Υ.. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οριστούν παρατηρητές σε κάθε συνεδρίαση, ενώ μεθοδεύεται η ζωντανή μετάδοσή τους μέσω «live streaming», καθώς και η καθιέρωση διαδικασίας δημόσιας λογοδοσίας σε τακτά διαστήματα. Αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες, και να είστε βέβαιοι ότι θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο, δίνοντας οριστικές βιώσιμες λύσεις στο πιο κομβικό και πιο μακροχρόνιο πρόβλημα της Αττικής.» και ακόμη πρόσθεσε πως: «Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε είναι η μητροπολιτική διαχείριση των απορριμμάτων, για μια Αττική πράσινη, μια Περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.».

Επίσης, μετά από την εκλογή των νέων μελών, ο κ. Χαρδαλιάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Μπάμπη Σιάτρα για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Συνδέσμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Όλοι μαζί θα εργαστούμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια για να πάμε την Αττική μπροστά.».

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την Περιφέρεια Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Εβίνα Γιακουμάτου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθανασία Παπασπύρου, οι Δήμαρχοι: Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, Ασπροπύργου κ. Ιωάννης Ηλίας και Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών κ. Νικόλαος Αβραμίδης.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δαμάσκος και οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ.κ. Νικόλαος Μπάμπαλος και Σταύρος Τσίρμπας, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι σύνεδροι εξέλεξαν επίσης ως Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. τον Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Νικόλαο Λεβετσοβίτη.