ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέο έργο ύδρευσης εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής

Χρηματοδότηση 90.000 ευρώ για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).

Τη σχετική Απόφαση, που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με ΑΔΑ: 9ΤΓ446ΜΤΛ6-ΔΧΨ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και αφορά στην εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και στον έλεγχο διαρροών στο δίκτυο διανομής πόσιμου νερού του Δήμου Φυλής.
Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:

  • Την εγκατάσταση 183 ηλεκτρονικών υδρομέτρων καταναλωτών στα δημοτικά κτήρια και στους πυροσβεστικούς κρουνούς των Δ.Ε. Άνω Λιοσίων και Φυλής, με τον σχετικό λογισμικό και εξοπλισμό.
  • Την εγκατάσταση συστήματος αναμεταδοτών και συγκεντρωτών μετρήσεων AMR/AMI μετρητών.
  • Την αναβάθμιση των λογισμικών AMR/AMI υδρομέτρων του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.), με στόχο τη συγκέντρωση των στοιχείων από όλα τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα καταναλωτών.

Επίσης, η απόφαση προβλέπει δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος, καθώς και απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία θέσεώς του σε λειτουργία και επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με ταυτόχρονη τήρηση των προγραμμάτων ελέγχου, μετρήσεων και συντηρήσεων, τα οποία θα παραδίδονται στην Τεχνική Υπηρεσία.
Το νέο έργο, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025, εντάσσεται στο σύνολο των έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Φυλής και
ενίσχυσής του με μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού από τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα της Πάρνηθας. Για την υλοποίησή του, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, ο Δήμος Φυλής θα διαθέσει από ιδίους πόρους ποσό 159.812 ευρώ.
Επίσης, ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, δήλωσε λακωνικά πως: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με τελικό στόχο την υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.».