ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της Κοινωνικής-Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φλώρινας

Η Κοινωνική-Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Φλώρινας, η οποία δημιουργήθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού, με βασικό στόχο την κυκλοφορία μεταχειρισμένων βιβλίων μέσω της ανταλλακτικής διαδικασίας, αλλά και της δωρεάς μέρους αυτών σε βιβλιοθήκες συλλογικοτήτων, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία της, το οποίο συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Αθανασιάδης, εκ μέρους της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, και η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» κ. Βασιλική Μούζα, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου κ. Μιχάλη Χάτζιου.

Το μνημόνιο που υπογράφτηκε προβλέπει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, προκειμένου να βοηθήσουν στη βελτίωση των γνώσεων του μαθητικού πληθυσμού και της τοπικής κοινωνίας, στην ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωνικών δράσεων προς όφελος της τοπικής πνευματικής ανάπτυξης και στην αξιοποίηση μεταχειρισμένων βιβλίων, που βρίσκονται στη διάθεση συμπολιτών μας και είναι σε αναγνωστική αδράνεια.

Από τη συνεργασία αυτή εκτιμάται πως θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο κρίσιμο πεδίο της διάδοσης της γνώσης, της πνευματικής ανάπτυξης και εν τέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου Φλώρινας.
Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας θα αναλάβει τη συλλογή, συγκέντρωση και τακτοποίηση των βιβλίων που θα προσφερθούν, τη δωρεάν διάθεση βιβλίων σε συλλόγους και σε σχολικές βιβλιοθήκες για τον εμπλουτισμό τους και τη φροντίδα της ανταλλαγής βιβλίων ίδιου είδους με περιοδικές εκθέσεις στον Δήμο Φλώρινας.
Επίσης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, θα αναλάβει την καταχώριση και κατηγοριοποίηση των βιβλίων ανά είδος και περιεχόμενο, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας θα αναλάβει την προσφορά βιβλίων, που θα εμπλουτίσουν την Κοινωνική-Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη.