ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αιγιαλείας και ΑΜΚΕ «Σταθμός Πολιτισμού» για την ανάπλαση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγίου

Η συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την αιγιώτικη Α.Μ.Κ.Ε. «Σταθμός Πολιτισμού», με στόχο την ανάπλαση και αξιοποίηση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγίου, μέσω Εκθεσιακού και Εκπαιδευτικού Πάρκου Πολιτισμού και Τεχνολογίας, είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της Α.Μ.Κ.Ε. κ.κ. Λεωνίδα Μαυρουδή και Φώτη Νανόπουλου, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Όπως τονίζεται στο κείμενο του Μνημονίου, που θα έχει πενταετή διάρκεια, η Α.Μ.Κ.Ε. «Σταθμός Πολιτισμού» μίσθωσε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ μέχρι το 2050, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου. Με κεντρικό θέμα το τρένο, σαν απλό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και σαν συμβολισμό της έναρξης και της λήξης ενός ταξιδιού εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πολιτισμού, το Πάρκο θα μελετά, θα εκπαιδεύει και θα επιμορφώνει, αλλά, ταυτόχρονα, θα φιλοξενεί θα διασκεδάζει και θα ψυχαγωγεί τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Βάσει των αδειών, που έχουν εξασφαλιστεί, στο Πάρκο περιλαμβάνονται οι παρακάτω λειτουργίες:
-Εκθεσιακό Κέντρο με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, ιδιαίτερα των νέων, για τις τεράστιες προσπάθειες, που γίνονται από την Επιστημονική κοινότητα για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής και τη συμβολή στην προώθηση και επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.
-Βαγόνια για βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
-Εκθεσιακό Κέντρο (με Μουσειακή διάταξη) Ιστορίας & Πολιτισμού του τρένου,
-Υπαίθριοι χώροι για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.
-Εκθεσιακός χώρος προβολής της Ιστορίας του Πολιτισμού και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της Αιγιάλειας.
-Αίθουσα για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.
-Κυλικείο – Καφέ μπαρ.
-Βαγόνια για προγράμματα πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
-Παιδική Χαρά με θέμα το τρένο.
-Μουσειακά βαγόνια.
-Ξενώνα Φιλοξενίας Νέων (Youth Hostel) σε βαγόνια και κλινάμαξες δυναμικότητας 124 κλινών.
-Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο 5Χ5, μπάσκετ, μίνι γκολφ).
-Χώρος στάθμευσης για Ι.Χ. και πούλμαν.
-Τρενοποδήλατα και υπαίθρια παιχνίδια (σκάκι, μπόουλινγκ κ.ά.).
Επίσης, ο Δήμος Αιγιαλείας και η Α.Μ.Κ.Ε. «Σταθμός Πολιτισμού». μέσω του Μνημονίου που υπεγράφη, συμφώνησαν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, αναζήτησης καινοτόμων προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων κ.ά..
Επίσης, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήλωσε σχετικά πως: «Στηρίζουμε ανέκαθεν πρωτοβουλίες, που στοχεύουν σε καινοτόμες δράσεις και ανάπτυξη εκπαιδευτικών, κοινωνικών και ερευνητικών προγραμμάτων, που απευθύνονται, κυρίως, σε νέους από την περιοχή μας και όχι μόνο. Ένα εμβληματικό σημείο της παραλιακής ζώνης του Αιγίου διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία και μια δεύτερη ζωή μέσα από τα προγράμματα, που οραματίζεται η Α.Μ.Κ.Ε. «Σταθμός Πολιτισμού», και ο Δήμος δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τέτοιους ωφέλιμους στόχους.».