ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Mitato Sessions: «Το Τσεμπέρι», διαθέσιμο στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Κάποια αντικείμενα κρύβουν ιστορίες. Είναι φορτωμένα με μνήμες και συναισθήματα. Αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν, ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν. Το Mitato Sessions αποτελεί μία ιδέα καταγραφής τοπικών ιστοριών και ανάδειξης νέων μουσικών πειραματισμών.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Τσεμπέρι», είναι πλέον διαθέσιμό, on demand, στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης: Heraklion Arts and Culture και στην ζώνη θέασης: «Έλα να σου δείξω κάτι», που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Το Mitato Sessions, στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας ορεινών περιοχών, των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά φθίνουν, αλλά και στη δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ της αφήγησης ιστοριών και των διαφορετικών ενσαρκώσεων του πειραματισμού στον ήχο. Αποτελείται από μουσικές συναντήσεις μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνών, αντικειμένων και αφηγητών, με σκοπό τη σύνδεση του καλλιτέχνη με τον χώρο, τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, εστιάζοντας στα διαφορετικά είδη μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό, που προκύπτει μέσα από τη «συνομιλία» τους.

Τα γυρίσματα έγιναν στον Τόπο του Βοσκού στα Ανώγεια.
Συντελεστές του ντοκιμαντέρ είναι οι κ.κ.:
Μουσική: Ross M. Daly, Yasamine Shahhosseini.
Αφήγηση: Παντελής Καλογεράκης, Μαρία Τερζάκη.
Έρευνα & Σύνθεση Ιστοριών: Όλγα Καλλέργη, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού.
Ηχοληψία & Επεξεργασία Ήχου: Μάρκος Πινακουλάκης.
Σκηνοθεσία & Editing: Μανόλης Φοινικιανάκης.
Φωτογραφία, Colouring & VFX: Τάσος Σταματάκης.
Φωτογράφος Πλατό: Τηλέμαχος Αργύρης.
Οργάνωση Παραγωγής: Όλγα Καλλέργη, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού, Νίκος Καλλέργης.
Κινηματογράφηση: Τάσος Σταματάκης, Μανώλης Φοινικιανάκης, Τηλέμαχος Αργύρης, Όλγα Καλλέργη, Μάνος Χαλαμπαλάκης.
Οπτική Ταυτότητα: Ιωάννης Οικονομάκης.
Εκτέλεση Παραγωγής: Vedema Productions.
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού.