ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Άλλα κόμματα Βόρειος Τομέας Κεντρικός Τομέας

Μήνυμα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς Β. Τσιάρτα για ανάρτησή του σχετικά με την τύχη ενός πανό του φορέα στη Ν. Φιλαδέλφεια

Αντιδρώντας σε ανάρτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή κ. Βασίλη Τσιάρτα στο twitter, μιας φωτογραφίας ενός πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το οποίο αναφερόταν στους κατά τη γνώμη τους ενόχους του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, να βρίσκεται σε κάδο απορριμμάτων, η Τοπική Επιτροπή Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως πιστό υπηρέτη του συστήματος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο γνωστός για την προβληματική του σχέση με την κοινή λογική και τις ακροδεξιές πολιτικές του αναζητήσεις, πρώην ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφίες που δείχνουν το πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που είχαμε κρεμάσει σε γέφυρα της Εθνικής Οδού στη Νέα Φιλαδέλφεια, να έχει αφαιρεθεί και να είναι σε κάδο απορριμμάτων.
Το πανό αναφερόταν στο κρατικό και κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη, ενώ επιπλέον έλεγε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν και πως τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Τέλος, ονομάτιζε τους βασικούς υπεύθυνους γι’ αυτά, δηλαδή, τις κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το σύστημά τους. Αυτό, λοιπόν, το πανό ενόχλησε τον Τσιάρτα και την παρέα του, που κατά τα άλλα το παίζουν «αντισυστημικοί», ενώ είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του συστήματος.
Από τη μεριά μας, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε, όπως και τους «εθελοντές της Εθνικής Δημιουργίας», που σύμφωνα με αυτόν κατέβασαν το πανό μας, πως ό,τι και να κάνουν δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, μέχρις ότου ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, ο ίδιος ο καπιταλισμός τελικά, πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στον πολιτικό απόπατο, μαζί με τα σκουπίδια της πολιτικής που παράγουν.

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. Ιωνίας-Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης