ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Θέατρο Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μια παράσταση για τη διαφορετικότητα, πλασμένη με το «Όνειρο» του Αντώνη Τσαπατάκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Στο κατάμεστο από γονείς και παιδιά Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης σχημάτισε ένα διαφορετικό όνειρο, με υφές ενσυναίσθησης και τρυφερότητας. «Το όνειρο του Τόνυ», μια θεατρική παράσταση για τη διαφορετικότητα, με κεντρικό ήρωα ένα κινητικά ανάπηρο αγόρι, μετέφερε πολλά διδακτικά μηνύματα στο ενθουσιώδες κοινό για την αξία της αγάπης, τη διαχείριση του φόβου και την εσωτερική δύναμη του καθενός να ανανοηματοδοτεί και να χρωματίζει με αισιοδοξία τη ζωή του.

Ο Τόνυ, με τη βοήθεια της Χαράς, ανακάλυψε στο πρόσωπο του τυφλού συνομηλίκού του, Άρη, την πηγή της φιλίας, που τροφοδότησε τα δύο παιδιά με τη δύναμη της αντίστασης στον φόβο που μίκραινε συνεχώς, δίνοντας τη θέση του στην καλοσύνη και στην αλληλεγγύη, με τα οποία εφοδιάστηκαν για την αντιμετώπιση και την αναπλήρωση των δυσκολιών της ζωής τους.

Την παιδική παράσταση διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς, το Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ και το Κ.Δ.Α.Π. «Ιππόκαμπος», έχοντας ως φιλοξενούμενό τους τον συγγραφέα του παραμυθιού: «Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος», κ. Αντώνη Τσαπατάκη, παραολυμπιονίκη της κολύμβησης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, και ο ιδιοκτήτης του «Ιππόκαμπου», κ. Νίκος Τερζής, καλωσόρισαν με εγκαρδιότητα τον καλεσμένο τους, επαινώντας τον για το θάρρος του να μετασχηματίσει την περιπέτεια του ατυχήματός του σε δύναμη για τη ζωή και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία.

Ακόμη, ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης, μετά το τέλος της παράστασης, μίλησε σύντομα για το βιβλίο του και ενθάρρυνε τα παιδιά να φοβίσουν τους φόβους τους με τα όνειρά τους και να μην τους αφήνουν να τρυπώνουν στις σκέψεις τους.