ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Αθήνα Ελλάδα Ελληνική Οικονομία Εργασία Οικονομία ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Πολιτική

Μέλη του Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. συναντήθηκαν με στελέχη της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Χρήσιμα τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη συνάντηση του Τομέα Εργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. με στελέχη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης υπευθύνων του Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με στελέχη της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων των τομέων του κόμματος με συνδικαλιστικούς, παραγωγικούς και άλλους φορείς της χώρας, ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ. Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην «ύπαρξη περισσότερων από 500 λουκέτων στα αρτοποιεία της χώρας κατά το τελευταίο εξάμηνο, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους και του κόστους των πρώτων υλών», και ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το ίδιο δυσμενής είναι και η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εστίασης, ιδιαίτερα στις μεσαίες και πιο μεγάλες επιχειρήσεις. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις πολύ υψηλές τιμές της ενέργειας, ενώ η όποια κρατική επιδότηση δεν έχει επιλύσει το μέγιστο αυτό πρόβλημα.».

Επίσης, το επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Ε.) της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ. Γιώργος Θανόπουλος ενημέρωσε τα στελέχη του Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πως: «Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών παρουσιάζει περαιτέρω συρρίκνωση από την προηγούμενη χρονιά.» και επισήμανε πως: «Την ίδια στιγμή η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι κλειστή για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ενώ τα χρήματα από το ταμείο ανάπτυξης, καθώς και τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, μονοπωλούνται σχεδόν από μεγαλύτερες επιχειρήσεις.».

Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησε διεξοδικά το θέμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και άλλα θέματα, που σχετίζονται με στρεβλώσεις ή ιδιομορφίες της αγοράς εργασίας, όπως η μερική και πλήρης απασχόληση, το εποχικό προσωπικό και η αδήλωτη εργασία.

Ακόμη, επισημάνθηκε πως η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνοδευτεί από τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά μέτρα, καθώς χωρίς αυτά μέρος των επιχειρήσεων θα βρεθεί μπροστά σε σημαντικές δυσκολίες. Μέτρα όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος χωρίς προαπαιτούμενα, καθώς και η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας των αυτοαπασχολούμενων είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Τέλος, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων πως: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής υπήρξε από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δίπλα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κορμό της ελληνικής οικονομίας και των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών.».