ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα από την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύλλογο «Θυάτειρα»

Παρουσία προσωπικοτήτων της μουσικής, πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδων θεατών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Παλλάς» μία μεγαλειώδης συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής μας, τον κ. Μίμη Πλέσσα. Η τιμητική βραδιά, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύλλογο «Θυάτειρα», ήταν αφιερωμένη στο σύνολο του έργου του, με την «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» να πρωταγωνιστεί στη σκηνή και τους κ.κ. Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου, Σπύρο Κλείσσα και Δέσποινα Πολυκανδρίτου να ερμηνεύουν τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη.

Τη συναυλία προλόγισαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα, Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας.
Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως: «Τιμούμε σήμερα μία εμβληματική προσωπικότητα της μουσικής, τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα, τον άνθρωπο που για δεκαετίες ολόκληρες μας έχει χαρίσει τις διαχρονικές μελωδίες του, αυτές που όλοι και όλες έχουμε τραγουδήσει, και που έχουν συνοδεύσει τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας.
Η Περιφέρεια Αττικής, μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 740 συναυλίες, αλλά τη σημερινή την κατατάσσω σε μία από τις σημαντικότερες. Θα τη χαρακτήριζα ως «σταθμό» στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειάς μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο «Θυάτειρα» και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα, που κάνουν πολύ σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο, ενώ έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την ομογένεια. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαγιαννόπουλο για τη συνεργασία σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και την οικογένεια του Μίμη Πλέσσα, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία της.
Για εμάς, ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά έννοια ταυτόσημη με το «ευ ζειν». Θα συνεχίσουμε να επενδύσουμε στο πολιτιστικό μας απόθεμα αναδεικνύοντας και τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού, όπως ο Μίμης Πλέσσας.».

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμβολή του και την υποστήριξη στο έργο του Συλλόγου εξέφρασε προς τον Περιφερειάρχη Αττικής ο Πρόεδρος της «Θυάτειρας» κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο κ. Πατούλης είναι άνθρωπος συνδεδεμένος με την ομογένεια και έχει προσφέρει πολλά στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών με την μητέρα-παρτίδα.».
Επίσης, τους θερμούς χαιρετισμούς, αλλά και τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα προς τον Περιφερειάρχη Αττικής μετέφερε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τη μουσική επιμέλεια της πραγματικά υπέροχης συναυλίας είχε η σύζυγος του κ. Μίμη Πλέσσα, κ. Λουκίλα Καρέρ-Πλέσσα, η οποία ήταν παρούσα μαζί με την κόρη τους.

Τέλος, την τιμητική εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ πολλών άλλων: ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Η. ΑΠοστολόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, καθώς και ο διακεκριμένος Συνθέτης κ. Γιώργος Κατσαρός.