ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα από την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύλλογο «Θυάτειρα»

Παρουσία προσωπικοτήτων της μουσικής, πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκατοντάδων θεατών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Παλλάς» μία μεγαλειώδης συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής μας, τον κ. Μίμη Πλέσσα. Η τιμητική βραδιά, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύλλογο «Θυάτειρα», ήταν αφιερωμένη στο σύνολο του έργου του, με την «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας» να πρωταγωνιστεί στη σκηνή και τους κ.κ. Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου, Σπύρο Κλείσσα και Δέσποινα Πολυκανδρίτου να ερμηνεύουν τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη.

Τη συναυλία προλόγισαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα, Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και ηθοποιός κ. Χάρης Ρώμας.
Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως: «Τιμούμε σήμερα μία εμβληματική προσωπικότητα της μουσικής, τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα, τον άνθρωπο που για δεκαετίες ολόκληρες μας έχει χαρίσει τις διαχρονικές μελωδίες του, αυτές που όλοι και όλες έχουμε τραγουδήσει, και που έχουν συνοδεύσει τις πιο έντονες στιγμές της ζωής μας.
Η Περιφέρεια Αττικής, μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 740 συναυλίες, αλλά τη σημερινή την κατατάσσω σε μία από τις σημαντικότερες. Θα τη χαρακτήριζα ως «σταθμό» στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειάς μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο «Θυάτειρα» και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα, που κάνουν πολύ σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο, ενώ έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την ομογένεια. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαγιαννόπουλο για τη συνεργασία σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και την οικογένεια του Μίμη Πλέσσα, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία της.
Για εμάς, ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά έννοια ταυτόσημη με το «ευ ζειν». Θα συνεχίσουμε να επενδύσουμε στο πολιτιστικό μας απόθεμα αναδεικνύοντας και τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού, όπως ο Μίμης Πλέσσας.».

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμβολή του και την υποστήριξη στο έργο του Συλλόγου εξέφρασε προς τον Περιφερειάρχη Αττικής ο Πρόεδρος της «Θυάτειρας» κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο κ. Πατούλης είναι άνθρωπος συνδεδεμένος με την ομογένεια και έχει προσφέρει πολλά στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών με την μητέρα-παρτίδα.».
Επίσης, τους θερμούς χαιρετισμούς, αλλά και τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα προς τον Περιφερειάρχη Αττικής μετέφερε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τη μουσική επιμέλεια της πραγματικά υπέροχης συναυλίας είχε η σύζυγος του κ. Μίμη Πλέσσα, κ. Λουκίλα Καρέρ-Πλέσσα, η οποία ήταν παρούσα μαζί με την κόρη τους.

Τέλος, την τιμητική εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ πολλών άλλων: ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Η. ΑΠοστολόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, καθώς και ο διακεκριμένος Συνθέτης κ. Γιώργος Κατσαρός.