ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη συμμετοχή και πλήθος προτάσεων στη δημόσια ανοικτή διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Πρωτότυπες ιδέες, προτάσεις και απόψεις για το πώς οραματίζονται τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διατύπωσαν εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες δημότες, που πήραν μέρος στη δημόσια συμμετοχική διαβούλευση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στο Β΄ Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης, που είχε προηγηθεί, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Γυμνασίου Μεσολογγίου, όπου, ακολουθώντας μια δομημένη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και χρησιμοποιώντας συμμετοχικά εργαλεία, κατέθεσαν τις ιδέες και τις απόψεις τους, οι οποίες στη συνέχεια εξελίχθηκαν μέσα από διάλογο σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Δήμο.

Από ζητήματα καθημερινότητας και ασφάλειας, απόψεις για τον εθελοντισμό και την Κοινωνία των Πολιτών, έως θέματα υποδομών, πολιτισμού, καθαριότητας, τουρισμού και αναπτυξιακού σχεδιασμού, όλες οι σημαντικές για τους πολίτες θεματικές τέθηκαν σε ανοικτή διαβούλευση, και στη συνέχεια καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αποτελέσουν έναν οδηγό για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Επίσης, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η Δημοτική Αρχή περιλαμβάνει τη συμμετοχικότητα στον πυρήνα της άποψής της για το πως πρέπει να λειτουργεί η τοπική κοινωνία.» και κάλεσε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στα κοινά και να καταθέτουν διαρκώς τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα.
Ακόμη, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, καθώς η Στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης-Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης εκπονείται από κοινού από τους δύο Δήμους, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλη την περιοχή, αλλά και εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Προκειμένου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές και προτάσεις και προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής και σε όλους όσοι δεν παρακολούθησαν την ανοικτή διαβούλευση, διατίθεται το email oxe@1249.syzefxis.gov.gr, όπου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος δημότης να αποστείλει τις δικές του ιδέες για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου έως το τέλος Απριλίου 2024.

Επιπλέον, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαρίστησε τον οργανισμό «AoH Athina», που ανέλαβε το οργανωτικό τμήμα της εκδήλωσης, τους «Messolonghi by Locals», που πρότειναν τη διενέργεια της διαβούλευσης και την υποστήριξαν εθελοντικά, καθώς και τον Διευθυντή του Β΄ Γυμνασίου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη, όπως και το προσωπικό του σχολείου, για τη διάθεση του χώρου για την πραγματοποίηση της διαβούλευσης, κυρίως, όμως, ευχαρίστησε όλους και όλες όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή την ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία, καταγράφοντας όχι μόνο τις ιδέες και προτάσεις τους, αλλά και εκφράζοντας έμπρακτα μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους την αγάπη για τον τόπο τους.