ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, κ. Ιφιγένεια Χρυσοπούλου, ενώ στην τοποθέτησή του, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Κατερίνης, κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Στην Αντιδημαρχία μας θέσαμε ως στόχο την ορατότητα της αναπηρίας, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την παροχή βοήθειας σε όλους όσοι βιώνουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Στην πρώτη μου συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, την Ιφιγένεια Χρυσοπούλου, συνειδητοποίησα πόσο εύκολο είναι να συνδράμει κάποιος στο έργο σας, αρκεί να υπάρχει το όραμα και η διάθεση για προσφορά. Η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει του λόγου το αληθές και εύχομαι να είναι το εφαλτήριο για περισσότερες δράσεις και για περισσότερη εξωστρέφεια στον τομέα της δραστηριοποίησής σας.».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, κ. Ιφιγένεια Χρυσοπούλου, ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης ανέφερε πως: «Γνώρισα τον αυτισμό μέσα από το επάγγελμά μου, ως φυσικοθεραπευτής. Μια μορφή αναπηρίας με πολλαπλές εκφάνσεις, που θέτει καθημερινές προκλήσεις στην οικογένεια του προσώπου με αυτισμό και στους επαγγελματίες που εργάζονται με τον αυτισμό. Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, ο κοινός στόχος. Να αγκαλιάζουμε όλοι τα άτομα με αυτισμό και να τα θεωρούμε ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της ορατότητας. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Σύλλογό σας για το μεράκι που διαθέτει και που με πενιχρά μέσα και πολλή προσωπική δουλειά καταφέρατε να πετύχετε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Από τη μεριά μου, θα ήθελα να πω ότι θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, μεταφέροντας και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου μας, Γιάννη Ντούμου, για όσα έχετε καταφέρει.».

Επίσης, ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η κ. Πηνελόπη Ρομπότη, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, MD, MSc, Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής Ε.Σ.Υ. Κ.Ψ.Υ. Κατερίνης, η οποία εισηγήθηκε το θέμα: «Προβληματισμοί γύρω από τη διάγνωση διαταραχής αυτιστικού φάσματος», η κ. Μαρία Κοσμά, Ειδική Παιδαγωγός MSc, πτυχιούχος ΠΑ.ΜΑΚ., η οποία μίλησε για το θέμα: «Μέσα από τα μάτια της Ιωάννας», και η Λευκοθέα Καρτασίδου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ακόμη, προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, με τίτλο: «Τα κορδόνια του», και ακολούθησε σχετική ανοικτή συζήτηση.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι: της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, της υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άννας Μάνη-Παππαδημητρίου, των βουλευτών Πιερίας κ.κ. Φώντα Μπαραλιάκου, Σπύρου Κουλκουδίνα και Κομνηνού Δελβερούδη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης κ.κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου και Σάββας Καρυπίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμης Τσίρκος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, οι τοπικοί σύμβουλοι Δήμου Κατερίνης κ.κ. Δημήτρης Χαλεπλής, Ελευθέριος Αμβροσιάδης και Λάζαρος Μπίσμπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Παιδιού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» κ. Άρης Πετρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αναπηρία «Κομπολόι» κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί κ. Γεώργιος Παρθενίδης, η Αντιπρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Μαρία Μπίλα, ο Δρ. Κοινωνιολογίας & Ψυχολογίας κ. Γεώργιος Πιπερόπουλος κ.ά..