ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Άλλα κόμματα Ελλάδα Ευρώπη

Με την υπουργό Εργασίας της Ισπανίας συναντήθηκε ο Ευρωβουλευτής των Πράσινων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ κ. Πέτρος Κόκκαλης

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της Ισπανικής κυβέρνησης, κ. Yolanda Díaz, είχε σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στη Μαδρίτη ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, κ. Πέτρος Κόκκαλης, με την οποία αντάλλαξε απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ενημέρωσε για την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, που είναι η προγραμματική πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ, αλλά και μια ανοικτή πρόταση διαλόγου.

Ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, κ. Πέτρος Κόκκαλης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως: «Το Sumar έχει δείξει τον δρόμο για τη συνεργασία πράσινων και κόκκινων δυνάμεων στην Ευρώπη και την ανάγκη ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου. Για να γίνει, όμως, και στην Ελλάδα, αυτό που γίνεται στην Ισπανία και στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πράσινο κόμμα, με στόχο η νέα κοινωνική δικαιοσύνη να είναι μια κλιματική δικαιοσύνη.». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο υπήρξε πλήρης ταύτιση με την κ. Diaz, η οποία υποστήριξε πως: «Οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι κλειδί για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου, που δεν θα αφήσει την Ευρώπη να κάνει βήματα πίσω στο δημοκρατικό, κοινωνικό και για όλα τα δικαιώματα κεκτημένο, και, βέβαια, στην πράσινη μετάβαση.».

Επίσης, σημειώνουμε πως ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε στην Ισπανία μετά από πρόσκληση της κ. Yolanda Diaz, για τη Διάσκεψη που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου 2024, στη διάρκεια της οποίας συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα: «Στον δρόμο προς μια κοινωνική Ευρώπη, με νέα δικαιώματα.».
Ακόμη, μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως: «Από το 2019 μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα νομοθετικά επιτεύγματα στην Ε.Ε. σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην κοινωνική προστασία. Η θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκε, δεν πρέπει να είναι ούτε παρένθεση, ούτε μια τελεία στην πρόοδο που σημειώθηκε, αλλά η αφετηρία μιας πραγματικά κοινωνικής Ευρώπης. Είναι στόχος μίας πράσινης Ευρώπης η μείωση της φτώχειας, η αύξηση της απασχόλησης και η υλοποίηση των στόχων κατάρτισης, που έχουν ήδη τεθεί.

Κλείνοντας, και απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή στις εκλογές, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, με μία νέα συντηρητική πλειοψηφία, της επιστροφής σε μια Ε.Ε. λιγότερο δημοκρατική, λιγότερο δίκαιη, λιγότερο κοινωνική και λιγότερο φεμινιστική. Μία Ευρώπη, όπου τα δικαιώματα των γυναικών και τα κοινωνικά δικαιώματα καταπατούνται, όπου η πίστη των πολιτών στα αυτονόητα του κράτους δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου θα τεθούν σε βαθιά αμφισβήτηση. Είναι μία πραγματική απειλή όταν η κεντροδεξιά, το Ε.Λ.Κ., προσεγγίζει τις δυνάμεις τις άκρας δεξιάς. Η αποχή στις εκλογές θα μεγεθύνει περαιτέρω αυτή την απειλή.».
Στην ίδια Διάσκεψη, εκτός από τον κ. Πέτρο Κόκκαλη συμμετείχαν οι κ.κ.: Yolanda Diaz, Αντιπρόεδρος, υπουργός Εργασίας Ισπανίας, Luka Mesec, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών Σλοβενίας, Agnieska Dzemianowich-Bak, υπουργός Οικογένειας Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Πολωνίας, Simona Bucura-Oprescu, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρουμανίας, Γιάννης Παναγιώτου, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κύπρου, Oliver Ropke, πρόεδρος EESCS, Leila Chaibi, Ευρωβουλευτής, Agnes Jongerius, Ευρωβουλευτής, Laura De Bonfils, Γενική Γραμματέας Social Platform, Milena Angelova, Γενική Γραμματέας BICA και Joaquin Perez Rey, Κρατικός Γραμματέας Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας στην Ε.Ε..