ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βιβλίο Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με την αρωγή του Δήμου Πύργου κυκλοφόρησε βιβλίο για την «πριγκίπισσα» σταφίδα

Ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας, με την αρωγή του Δήμου Πύργου Ηλείας, μόλις κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση, ένα υπέροχο Λεύκωμα, για την «πριγκίπισσα» σταφίδα.

Με αφορμή τη νέα έκδοση-Λεύκωμα του Ομίλου Φίλων Σταφίδας, η οποία περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της τελευταίας ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, με θέμα: «Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον της κορινθιακής σταφίδας», το οποίο εκδόθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του «Ομίλου» κ. Ηλίας Ανδριόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Βαρώτσος επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.
Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Ανδριόπουλο και Βαρώτσο και τους συνεχάρη για την έκδοση του λευκώματος, υπογραμμίζοντας πως: «Είναι μια έκδοση, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προβολή της σταφίδας, ένα προϊόν που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε ο Νομός να διαδραματίσει σημαντικό οικονομικό ρόλο τον 19ο αιώνα.».
Η έκδοση αυτή, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ενημερωτικό εργαλείο για τους σταφιδοπαραγωγούς της περιοχές, αναφορικά με τη δημιουργία νέων σύγχρονων φυτειών σταφίδας, ομάδων παραγωγών και κάθε οργανωμένης προσπάθειας εμπορίας του προϊόντος, έχει τυπωθεί σε 3.000 αντίτυπα και πρόκειται να διανεμηθεί δωρεάν στους σταφιδοπαραγωγούς του Δήμου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής στην Ηλεία, καθώς και σε φορείς της πόλης, όπως και σε εκπαιδευτικές δομές της.