ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Αγαπάμε την πόλη μας, τον Πύργο», συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής

Η εθελοντική προσφορά, ως βασικός παράγοντας της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Πύργου, τέθηκε ως ζήτημα στη συνάντηση που είχε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αγαπάμε την πόλη μας, τον Πύργο», παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νίκου Θεοδώρου.

Η συζήτηση οδήγησε στη θεμελίωση της συνεργασίας των πολιτών, που έχουν ενταχθεί στην ομάδα, με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, η σύσταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από την πλευρά των πολιτών τέθηκε ο προβληματισμός για τον βηματισμό βάση του οποίου η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Στάθης Καννής, έκανε αναλυτική αναφορά στις ενέργειες, που έχουν γίνει έως σήμερα για τη συνέχιση των εργασιών στα έργα, όπου έχει παρατηρηθεί μία στασιμότητα, καθώς και στο πώς αναμένεται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια έχουν παρουσιαστεί, για τα οποία, όπως είναι γνωστό, δεν φέρει καμία ευθύνη.
Τέθηκαν θέματα, που αφορούν στα έργα της ανάπλασης της πλατείας, της Ρήγα Φεραίου, της 28ης Οκτωβρίου, των διατηρητέων που είναι επικίνδυνο να καταρρεύσουν και της καθαριότητας, που έγινε αποδεκτό από όλους πως στον τομέα αυτόν η πόλη παρουσιάζει μία πολύ βελτιωμένη εικόνα.
Επίσης, συζήτησαν για τα ζητήματα της δημιουργίας μικρών πάρκων, της εύρεσης χώρων για πάρκινγκ και, βέβαια, για το θέμα της χρήσης από τους πολίτες πλατειών και πεζόδρομων.
Επιπλέον, ο κ. Καννής, για τους κοινόχρηστους χώρους, τόνισε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν μέτρα, που θα αποδώσουν στους κοινόχρηστους χώρους τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Ακόμη, έγινε αναφορά στα έργα του Κατακόλου, στην προβολή του μέσω του διαδικτύου και στην παροχή της δυνατότητας στους επισκέπτες να έχουν πλήρη και άμεση πληροφόρηση για την περιοχή και τα αξιοθέατα που διαθέτει.
Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα της προσαρμογής των καταστημάτων του λιμανιού στα σημερινά δεδομένα εξυπηρέτησης των πελατών, έχοντας ως στόχο τη συμβολή τους στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εικόνας στο εξωτερικό για το επίνειο του Πύργου, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που θα έχει ως συνέπεια την οικονομική αναζωογόνηση όχι μόνο του Κατακόλου, αλλά ολόκληρου του Δήμου Πύργου.