ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Άλλα Αθλήματα Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο Multisport Festival του 2023 στο Μεσολόγγι

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξένησε το 1ο Multisport Festival του 2023, με την ονομασία: «MESSOLONGHI EXPERIENCE-ΤΡΙΑΘΛΟ ΖΩΗΣ», μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, με πλήθος συμμετεχόντων, που διαγωνίστηκαν σε μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος της λιμνοθάλασσας.

Τη σημαντική αυτή αθλητική εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε αθλήματα τύπου «Olympic triathlon», «Sprint triathlon», «Aquathlon sprint», «Sprint/Olympic triathlon relay», «Children triathlon», «Children aquathlon», συνδιοργάνωσαν ο Κολυμβητικός Συλλόγος Επιλέκτων, της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή ήταν αφιερωμένη σε έναν ιερό σκοπό: τη δωρεά οργάνων. Και για τον λόγο αυτόν, στο πέρας της εκδήλωσης βραβευτήκαν οι οικογένειες που βρήκαν το σθένος και το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους, χαρίζοντας ζωή σε συνάνθρωπους μας, που είχαν ανάγκη.

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν τρεις οικογένειες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από την κ. Σία Δημητρίου, την κ. Ελένη Πλακίδα και τον κ. Τόλη Σιάμο, γονείς οι οποίοι με τον θάνατο των παιδιών τους, παρά τη θλίψη και τη στεναχώρια, βρήκαν το ψυχικό σθένος της προσφοράς και έδωσαν ζωή σε πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Φανερά συγκινημένος, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, αφού παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των δωρητών, ανέφερε πως: «Αντιλαμβάνομαι την πίκρα αυτών των συμπολιτών μου, γιατί είμαι και εγώ πατέρας. Και με την ευκαιρία αυτής της διοργάνωσης θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω, γιατί δίνουν παράδειγμα και σε όλους εμάς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία, να σταματήσουμε να βλέπουμε το θέμα ως κάτι που δεν μας αφορά. Η δωρεά οργάνων δίνει σε πολλούς συνανθρώπους μας το δικαίωμα να ζήσουν και θα πρέπει όλοι να είμαστε υπερασπιστές στο θέμα αυτό. Επιπροσθέτως, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αθλητές, από κάθε σημείο της Ελλάδας, που ήρθαν στο Μεσολόγγι γι’ αυτή την σπουδαία αθλητική διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, διότι στόχος και επιδίωξή μας είναι ο δήμος μας να μπει στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων και στον τομέα του αθλητισμού.».
Επίσης, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εντατικολόγος ιατρός του Νοσοκομείου του Ρίου κ. Ανδρέας Ηλιάδης, γνωστός για τη συνολική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκος Χατζής, καθώς και πλήθους κόσμου.