ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Στην εκδήλωση, η οποία είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη φιλοζωία και το περιβάλλον, απηύθυναν χαιρετισμό οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Ρένα Παπαδάκη, Εθελοντισμού κ. Φιλαρέτη Χρονάκη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «ΖΩΦΟΡΟΣ» κ. Μαρία Χουστουλάκη.


Ευχαριστίες από όλους απευθύνθηκαν προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες στο Κυνοκομείο για τη συνεισφορά τους. Επίσης, προς τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και προς την Αρχιμουσικό κ. Δέσποινα Σκανδαλάκη, η οποία διεύθυνε την παράσταση, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, καθώς και στην Παιδική-Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου και στην κ. Λένα Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη για τη διδασκαλία και για τη διεύθυνση της χορωδίας. Ειδική μνεία έγινε, τέλος, από την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Εύη Μαρτιμιανάκη, στην Ομάδα Εθελοντών του Κυνοκομείου, οι οποίοι είχαν και ειδικό Περίπτερο Ενημέρωσης κατά την είσοδο στην εκδήλωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερα από 120 σκυλάκια, από τις αρχές του 2024, έχουν ήδη βρει ένα νέο σπίτι χάρη στις ενέργειες και στη συνεργασία όλων των ανωτέρω αναφερθέντων.

Στη μουσική παράσταση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, η 5μελής ορχήστρα του «Σκύλου» και η Παιδική-Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας από την κ. Λένα Χατζηγεωργίου.
Την παράσταση διεύθυνε η Αρχιμουσικός κ. Δέσποινα Σκανδαλάκη.
Επί σκηνής τραγούδησαν οι κ.κ.: Ιωάννα Εμμανουήλ, Ρεγγίνα Ευαγγελία Αποστολάκου και Γιάννης Κασσωτάκης.
Αφήγηση: Γεωργία Αρβανίτη.
Στίχοι: Γιόλα Αργυροπούλου.
Ενορχηστρώσεις-διασκευές: Γιώργος Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Βασμαρής.
Και οι Μουσικοί, κ.κ.:
Ιωάννης Κωνσταντινίδης (Ηλεκτρική Κιθάρα).
Χρυσόστομος Μπουκάλης (Ηλεκτρικό Μπάσο).
Μιχαήλ Ζέρβας (Ντραμς).Δημήτριος Κουφογιώργος (Μαντολίνο-Κιθάρα).
Τη δράση υποστήριξε το Φιλοζωικό Σωματείο «ΖΩΦΟΡΟΣ» και η Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία).