ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αττική Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μαθητές Δημοτικού Σχολείου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης

Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, που συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους και τον Διευθυντή και δημοτικό σύμβουλο κ. Ελευθέριο Μαραγκουδάκη, υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης.

Επί, περίπου, δύο ώρες, ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης, απάντησε στα δεκάδες ερωτήματα των παιδιών, ενώ είχε την ευκαιρία να δει τον δήμο μέσα από τα δικά τους μάτια και, φυσικά, τις δικές τους προτεραιότητες.
Θέματα πολιτισμού, κοινοχρήστων χώρων και λειτουργίας του δήμου κυριάρχησαν στη συζήτηση, με τον κ. Ισίδωρο Μάδη να απαντά σε κάθε ερώτηση τεκμηριωμένα, φροντίζοντας να διευκρινίζει ποια ζητήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ποια υπερβαίνουν τον δήμο και αφορούν άλλους φορείς, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνέχεια, τι δηλαδή παραδίδει ο κάθε δήμαρχος στον επόμενο.
Η νέα γενιά του Δήμου Παιανίας αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στη σημασία της ατομικής ευθύνης, εστιάζοντας ειδικά στο θέμα της ανακύκλωσης και της κοινωνικής συμπεριφοράς.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοίνωσε στα παιδιά και στους δασκάλους πως θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά, έτσι ώστε μέσω εθελοντικής δράσης να βαφτεί το σχολείο, δεσμευόμενος πως «Θα είμαστε όλοι εκεί.».

Επίσης, αμέσως μετά από τη συνάντηση με τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας, ο κ. Ισίδωρος Μάδης δήλωσε σχετικά πως: «Η συνάντηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές ήταν ένα ευχάριστο και δημιουργικό διάλειμμα από την αγχώδη και πολλές φορές πεζή καθημερινότητα. Έφυγα σοφότερος και έχοντας μια διαφορετική οπτική για τα ζητήματα που απασχολούν τη γενιά εκείνη, για την οποία, επί της ουσίας, όλοι εμείς σήμερα εργαζόμαστε. Είναι πολύ θετικό ότι τα νέα παιδιά δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην προσωπική ευθύνη, στα κοινωνικά θέματα, αλλά και σε ζητήματα Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κάθε ερώτηση αποκάλυπτε και μια ανησυχία, μια ευαισθησία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους γονείς τους όσο και στους εκπαιδευτικούς, που προετοιμάζουν με άρτιο τρόπο τους αυριανούς πολίτες, σε μια εποχή που δείχνει ότι έχουν χαθεί βασικές αξίες.».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θανάσης Μιχαλόπουλος, που συμμετείχε στη συνάντηση, σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Η σημερινή διαδικασία απέδειξε πως τα σχολεία του Δήμου Παιανίας προετοιμάζουν με άρτιο τρόπο τη νέα γενιά. Οι ερωτήσεις ήταν εύστοχες και αποκάλυπταν τη γνήσια ανησυχία των παιδιών και αυριανών πολιτών. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, στηρίζοντάς την στο δύσκολο έργο της.».