ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Δυτικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με κάθε επισημότητα οι εκδηλώσεις στον Δήμο Περιστερίου για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, στον Δήμο Περιστερίου Αττικής, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της ιστορικής Εξόδου του Μεσολογγίου, παρόντος του Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κωνσταντίνου Λύρα.

Μετά από τη Δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Φώτη Σπυρόπουλο, ακολούθησε πομπή με τη Φιλαρμονική να προηγείται των συλλόγων και των τμημάτων με παραδοσιακές φορεσιές, τους επισήμους και το πλήθος του κόσμου, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Κωστή Παλαμά, όπου έγιναν και οι καταθέσεις στεφάνων.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κωνσταντίνος Λύρας, τόνισε πως: «Θεωρώ εξαιρετικής συμβολικής και πραγματικής σημασίας τη σημερινή εκδήλωση.», ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περιστερίου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς και την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «H Έξοδος», προσθέτοντας πως: «Με αυτή την καθιερωμένη εκδήλωση καταδεικνύουν τον έμπρακτο σεβασμό στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και ενστερνίζονται την ιδιαίτερη συμβολική αξία, που εκπέμπει η θυσία των εξοδιτών.».
Επίσης, ο κ. Λύρας ανέφερε πως: «Το Μεσολόγγι, ακόμη και σήμερα εμπνέει και συγκινεί. Οι Έλληνες του Μεσολογγίου απέδειξαν τι μπορεί να πετύχει κανείς αν διαθέτει σθένος, καρτερικότητα, αλλά, κυρίως, γενναιότητα. Και έστειλαν το μήνυμα για διαχρονική ελευθερία. Αυτή, λοιπόν, η θυσία και η ιερή μνήμη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», μας εμπνέει, αλλά παράλληλα μας επιφορτίζει με ένα βαρύ χρέος, για τη διατήρηση και την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και συνείδησης ενός τόσο μοναδικού ιστορικού γεγονότος.

Το όραμα του Μεσολογγίου επιβάλλεται να μείνει ζωντανό και το ιδεώδες αναλλοίωτο από τη φθορά του χρόνου. Για εμάς τους Μεσολογγίτες η «Έξοδος» είναι κάτι το ανυπέρβλητο. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της παντού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και αυτές οι εκδηλώσεις, που γίνονται εδώ, στον Δήμο Περιστερίου, συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.».