ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γαστρονομία Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διήμερο 1o Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας του Δήμου Ηλιούπολης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Πλατεία Φλέμινγκ), όπου συμμετείχαν 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, και περιελάμβανε γευσιγνωσία με παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές φαγητών, αλλά και τις μοντέρνες εκδοχές τους, γλυκών, χορούς από τον κάθε τόπο από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν των: Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αρμεναίων Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Aιτωλοακαρνάνων «Αγία Ελεούσα», Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Αγία Παρασκευή», Ηπειρωτών, Θεσσαλών «Νικόλαος Πλαστήρας», Κερκυραίων «Οι Φαίακες», Κρητών και Λευκαδίων «Η Φανερωμένη».
Εκφράζοντας τις εντυπώσεις του από τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μόνο την πρώτη μέρα υπολογίζουμε ότι το Φεστιβάλ μας επισκέφθηκαν 2.500 με 3.000 άτομα. Ειλικρινά, δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας. Είναι δεδομένο ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη μας, γιατί αγκαλιάστηκε τόσο πολύ απ’ όλους σας, αλλά και γιατί και οι 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης μας, που συμμετείχαν, προσέφεραν και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, και, βέβαια, απολαύσαμε παραδοσιακούς χορούς, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους, γιατί έδειξαν την ενότητα των Φορέων της πόλης μας. Νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος, γιατί είναι ένα διήμερο Πολιτισμού για την Ηλιούπολη. Εύχομαι σύντομα να απολαύσουμε το 2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας. Να είστε όλοι καλά.».

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το διήμερο του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων συμμετεχόντων: ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης κ. Νικόλαος Αντζινάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρμεναίων Κυπαρισσίας κ. Αργυρώ Αδαμοπούλου, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Π.Σ. Aιτωλοακαρνάνων κ. Θανάσης Κουρέτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας κ. Ισίδωρος Σερέτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Κώστας Πριμηκύρης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Θεσσαλών κ. Γρηγόρης Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κερκυραίων κ. Σπύρος Καρύδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Ντίνος Μανταδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων κ. Γιάννης Φουρλάνος, καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των προαναφερόμενων Συλλόγων.

Ακόμη, από τον χώρο του Φεστιβάλ και των δρώμενών του πέρασαν μεταξύ πολλών άλλων: η υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Νοτίου Τομέα Αθήνας κ. Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθήνας κ. Χάρης Θεοχάρης, η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθήνας κ. Τόνια Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές, o υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βιδάλης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηλιούπολης κ.κ. Γιάννης Αντζινάς, Γιάννης Πούλος, Κώστας Σεφτελής, Χριστίνα Σερέτη, Αποστόλης Στασινόπουλος, Σταύρος Γεωργάκης και Φώτης Χρυσουλάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου, Γαβριήλ Αραμπατζής και Δημήτρης Ευαγγέλου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ιωάννα Σκλαβενίτη, η οποία είχε τον συντονισμό και την οργάνωση του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κ. Θέμης Γιαννόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργία Λαγού, ο Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξης Μπενέκης, η Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. κ. Γεωργία Τζούμα, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.