ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου στο Ηράκλειο Κρήτης

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μελέτες για το Φράγμα Λαδούκου, όπως προέκυψε από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός με στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Σισαμάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ. Μανόλη Χαιρέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ., κ. Μανόλης Πενθερουδάκης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, πως, παρά την πολυπλοκότητα του αντιπλημμυρικού και αρδευτικού έργου, η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ώστε, όταν εκδοθεί η σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να είναι πλήρης ο φάκελος, ο οποίος θα υποβληθεί για έγκριση και χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη επικαιροποιηθεί η αρχική μελέτη του 2018 και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, που αφορά στην παραλίμνια οδοποιία, μήκους 2 χιλιομέτρων, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των συμπληρωματικών μελετών.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, δήλωσε σχετικά πως: «Σε συνέχεια των προηγούμενων συνεννοήσεων μας με τον Ο.Α.Κ. και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο είχαμε θέσει, προχωρούμε στη συμπλήρωση του φακέλου. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο με τη συμπλήρωση των μελετών και έχει γίνει πολύ καλό μελετητικό έργο, το οποίο αφορά, κυρίως, στην αρδευτική διάσταση, που θα έχει το φράγμα. Ο φάκελος θα είναι έτοιμος σε πολύ λίγο καιρό από τώρα και στόχος μας είναι το φράγμα του Λαδούκου να προταθεί και να ενταχθεί στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με τη μέριμνα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την εξαγγελία που είχε γίνει από τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη από αυτό το γραφείο, για τη βούληση που υπάρχει να κατασκευαστεί το έργο. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει δείξει πολύ ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον για το έργο, καθώς, επίσης, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνδρομή τους στη μελέτη του έργου, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη, την οποία παρέχουν στον Δήμο Ηρακλείου.».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν διεξοδικά τεχνικές λεπτομέρειες, που αφορούν στις μελέτες, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαμόρφωση της περιοχής, και συζητήθηκαν οι ανάγκες άρδευσης, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλες τις πλευρές για τη σημασία της ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου, και ακόμη συμφωνήθηκε η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Ο.Α.Κ. το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε πως το φράγμα Λαδούκου εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου Κρήτης για την ισχυρή ανάπτυξη της υπαίθρου και των οικισμών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία και συμβάλει στην άρδευση καλλιεργειών. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο μιας σειράς παρόμοιων έργων, που η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να γίνουν, και τα οποία θα έχουν ως πολύ σημαντική συνέπεια τον περιορισμό των παρόχθιων ζωνών των ποταμών και την οριοθέτησή τους, έτσι ώστε να προχωρήσει η πολεοδόμηση ολόκληρης της ζώνης του δυτικού Ηρακλείου. Μια περιοχή που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της έλλειψης σχεδίου πόλης, ελλιπή δίκτυα υποδομών, αλλά και κινδύνους πολιτικής προστασίας.