ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες για την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την ειδική αγωγή, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηρακλείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.).

Με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, εγκρίθηκε και η εισήγηση ορισμού συμβολαιογράφου, που θα ολοκληρώσει τις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις. Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής είχε γίνει δεκτή ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής κ. Αλέξη Καλοκαιρινού για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 962.499,59 ευρώ, η οποία καλύπτει την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης 638,4 τ.μ., που αποτελεί τμήμα οικοπέδου συνολικής έκτασης 6.945,08 τ.μ., όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως – Εκάβης – Πετράκη – Αθανασίου Καμπέλη, στην περιοχή των Δειλινών, καθώς και τις απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Επίσης, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. προτεραιοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τέθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων, που πραγματοποίησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με σκοπό να αποφευχθεί η απένταξή του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», λόγω μηδενικής απορροφητικότητας.
Έτσι, ξεκίνησε ένας «αγώνας δρόμου» και τέθηκε ξανά σε τροχιά υλοποίησης για να απορροφηθούν εμπρόθεσμα οι πόροι του προγράμματος, με τον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καλοκαιρινό να τονίζει πως: «Μετά την αναθέρμανση του θέματος, στόχος πλέον είναι να επισπεύδονται οι διαδικασίες, ώστε να μην αργήσει πολύ η ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, που ξεφεύγει από τα πρότυπα των κοινών σχολείων, οπότε κάθε στάδιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η ολοκλήρωσή του, όμως, θα δώσει μια εντελώς νέα διάσταση στην ειδική αγωγή του Δήμου Ηρακλείου.».