ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Παιδί Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στο Μεσολόγγι

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μία συμβολική και ιδιαίτερα διδακτική δράση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρόμα του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη αντιρατσιστική δράση υποστηρίχθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ευαισθητοποίησης του κοινού και της πρόληψης φαινομένων ρατσισμού, που καθημερινά απαντώνται στην κοινωνία μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου παρακολούθησαν δύο μικρά διαδραστικά παραμύθια, με θέμα τη διαφορετικότητα («Η εκπληκτική Γκρέις» και «Η Μαύρη και η Λευκή Σοκολάτα»).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου Εκπαιδευτικού κ. Κατερίνας Στρατηγάκη, του Διαμεσολαβητή Ρομά κ. Παναγιώτη Πανόπουλου, της Διαπολιτισμικής Μεσολαβήτριας κ. Μαρίας Καρέτσου, της Δασκάλας της τάξης κ. Μαρίας Μπουκουβάλα και της Διευθύντριας του σχολείου κ. Όλγας Τσίτση, αφού εντόπισαν το κεντρικό θέμα των ιστοριών (ρατσισμός), κατανόησαν την άσχημη έννοια του όρου, και όλοι μαζί αποφάνθηκαν πως: «Δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε, αλλά για αυτό που κάνουμε.», αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιέργειας συνείδησης και σεβασμού έναντι της διαφορετικότητας στις τρυφερές παιδικές ψυχές, οι οποίες, με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση τέτοιων φαινομένων.

Μάλιστα, η παραπάνω πρόταση αποτέλεσε και το κεντρικό μήνυμα της ημέρας, δίνοντας την έμπνευση για μικρούς θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και για τη δημιουργία ενός πανό, που τα ίδια τα παιδιά ζωγράφισαν, το οποίο πλέον θα στολίζει την κεντρική αίθουσα του σχολείου, για να υπενθυμίζει σε όλες και όλους τον σεβασμό που οφείλουμε στον εαυτό μας και στη διαφορετικότητα των άλλων, συνυπάρχοντας όμορφα, χωρίς λόγια και πράξεις που πληγώνουν.
Επίσης, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, ευχαρίστησε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τη φιλοξενία των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας του δήμου και για την πολύτιμη συνεργασία τους, και εξέφρασε την επιθυμία «να υπάρξουν περισσότερες παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον».