ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Παιδεία

Μαθητές Γυμνασίων της Ηλιούπολης έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, κυρίως νέων παιδιών, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023, μαθητές και μαθήτριες από το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες τη φράση: «Να φύγω; Φύγε…», που εικάζεται πως ήταν ο μοιραίος διάλογος του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό, ενώ μαθητές/τριες κρατούσαν πανό με φράσεις όπως: «Όχι άλλο άδικο αίμα στον δρόμο».

Ανάλογο συμβολισμό έχει και η κίνηση των μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, οι οποίοι/ες στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στοιχισμένοι γύρω-γύρω, σχημάτισαν μία καρδιά, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες και στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και αγωνίας για το πόσο ασφαλείς είμαστε, σχημάτισαν με τις τσάντες τους το μήνυμα: «Ας είναι το τελευταίο».

Μάλιστα, εμφανώς συγκινημένος ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, κ. Σταύρος Κασάπογλου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης απέδωσαν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και κράτησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη τραγωδία. Τα παιδιά μας… αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι… ελπίδα και δύναμη.».
Επίσης, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη, είπε πως: «Όλοι μας είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη και εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος.».
Αλλά και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ανείπωτη τραγωδία. Δεν υπάρχουν λόγια, παρά μόνον σιωπή. Και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας, που έχασαν τους δικούς τους τόσο άδικα. Περαστικά στους τραυματίες και δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους.».