Μαθητές από ευρωπαϊκές χώρες επισκέφτηκαν τον πολυχώρο πολιτισμού των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα
Τον πολυχώρο πολιτισμού των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες Λυκείων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus plus ΚΑ1 και ΚΑ2, που υλοποιεί η πατρινή επιχείρηση Liofyllo, φιλοξενώντας τους στην Πάτρα.
Οι μαθητές/τριες Λυκείων μαζί με τους διδάσκοντές τους (14 άτομα οι εταίροι + 2 άτομα από τη Liofyllo, σύνολο 16 άτομα) από Γερμανία, Μαδέρα, Ρουμανία και Τουρκία (από τα σχολεία: Γερμανία Ganztagsschule «Werner Seelenbinder», Μαδέρα Associação Cultural e de solidariedade Social Raquel Lombardi, Ρουμανία Liceul Teoretic «Avram Iancu», Τουρκία Mehmetçik Anadolu Lises) ξεναγήθηκαν στα αγγλικά στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-καρναβαλικό δημιουργικό εργαστήρι «Κατασκευή Μάσκας».

Ακολούθως, περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους των κτηρίων των Παλαιών Σφαγείων και, συγκεκριμένα, στον πολυχώρο δράσεων-εκθεσιακό χώρο (αίθουσα Κ4), όπου είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την περιοδική έκθεση, που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο, με 2 θεματικές ενότητες.
Η πρώτη θεματική ενότητα προβάλλει τα αποτελέσματα των δημιουργικών-εκπαιδευτικών εργαστηρίων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2022-2023), με τις μάσκες, τα καπέλα και τις φιγούρες Καραγκιόζη, που έφτιαξαν οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτά, να εκτίθενται με τρόπο δημιουργικό, πρωτότυπο και διαδραστικό στην έκθεση: «Χρώματα, σκιές και ανακυκλώσιμα υλικά… κατασκευάζουν όνειρα καρναβαλικά».
Στη δεύτερη θεματική ενότητα του εκθεσιακού χώρου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά σπάνια σκίτσα και σχέδια του καλλιτέχνη Ανδρέα Αγγελόπουλου, από το 1989, τα οποία προορίζονταν για την κατασκευή άρματος στο Πατρινό Καρναβάλι της εποχής και η έμπνευσή τους προέρχεται από τα Διονυσιακά μυστήρια.
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες μαζί με τους διδάσκοντες γνώρισαν το Πατρινό Καρναβάλι μέσω της προβολής βίντεο με το Πατρινό Καρναβάλι του 2023 στην αίθουσα Κ7, όπου ενημερώθηκαν και συζήτησαν γι’ αυτό. Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάσκα», στο οποίο έμαθαν για την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής μάσκας και διακόσμησαν δημιουργικά τις δικές τους μάσκες, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.
Η επίσκεψη αυτή τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι, παίρνοντας μαζί τους μια «δόση» από Πατρινό Καρναβάλι για να το διαδώσουν στις χώρες τους.