ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας: «Το Παναιτώλιο ανήκει στον λαό»

Το Παναιτώλιο, στην Αλσούπολη, όπως διαφαίνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που, δυστυχώς, συνηθίζεται για διάφορα θέματα στον Δήμο Νέας Ιωνίας, θα παραμείνει δημόσιος χώρος αναψυχής και Πολιτισμού, ελεύθερος στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, κατόπιν ενεργειών της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικότερα, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, φέρνοντας στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο το επίμαχο θέμα ως επείγον εκτός Ημερήσιας Διάταξης προς συζήτηση ζήτημα, επιχειρηματολογώντας τεκμηριωμένα, συμπεριλαμβάνοντας και τα αιτήματα παριστάμενων Ιωνιωτών γονιών, πέτυχε την λήψη ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία η ξηλωμένη παιδική χαρά του Πανατωλίου θα πρέπει να επανατοποθετηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και την πιστοποίηση που χρειάζεται.
Μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική η θετική και δίκαιη ομόφωνη απόφαση, καθώς δεσμεύει τη σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της.
Σχετικά με το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ιωνιώτισσες–Ιωνιώτες
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαιρετίζει τη δυναμική, μαζική κινητοποίηση των φορέων της πόλης μας στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας και την παρέμβαση γονιών και παιδιών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 27/03/23, για την άμεση αποκατάσταση της παιδικής χαράς στην αυλή του Παναιτωλίου και τη διατήρησή του συνολικά ως δημόσιο και δωρεάν χώρο, χωρίς καμιά εμπορική μελλοντική χρήση.
Τα αιτήματα που προβλήθηκαν από την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενσωματώνοντας και τα αιτήματα των παριστάμενων γονιών και δημοτικών συμβούλων, ψηφίστηκαν ομόφωνα ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και δεσμεύει τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίησή της (παρά τις κωλυσιεργίες και τα εμπόδια, που έθετε η Δημοτική Αρχή, δια του Προέδρου του Δ.Σ., για μην υπάρξει δέσμευση για την υλοποίησής της).
Το Παναιτώλιο, θα παραμείνει δημόσιος χώρος αναψυχής και πολιτισμού, ελεύθερος στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, και η παιδική χαρά θα επανατοποθετηθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και την πιστοποίηση που χρειάζεται. Αυτή είναι η θέληση του λαού της περιοχής, και με την αγωνιστική του παρέμβαση απέδειξε ότι μπορεί να την επιβάλλει!
Καλούμε τον λαό της πόλης μας σε επαγρύπνηση, ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα έρθει, σε αντίθεση με την παραπάνω απόφαση. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ενημερώνει για τα βήματα της Δημοτικής Αρχής, σε ό,τι αφορά στην υλοποίησή της.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 28/03/23