ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Άλλα κόμματα Βόρειος Τομέας

Κοινή εκδήλωση Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Νέα Ιωνία | Παρασκευή 7 Απριλίου | Ώρα 19:00

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 7 η ώρα το απόγευμα, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου-Λυκόβρυσης, με γενικό τίτλο: «Με την Αριστερά της Ανατροπής – Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί – Από την ΟΡΓΗ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Από την οργή στην ανατροπή!
Δεν διαλέγουμε «σταθμάρχη» των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας
Όχι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Καμιά ανοχή στην ακροδεξιά

Οι 57 νεκροί των Τεμπών, οι νέοι άνθρωποι που χάθηκαν, χάραξαν μια γραμμή – το πριν και το μετά τα Τέμπη. Ο κόσμος δεν είναι πια ίδιος και δεν είναι μόνο οργισμένος. Καταλαβαίνει μέχρι πού μπορούν να οδηγήσουν οι δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης κάθε δημόσιας υποδομής.
Η περίοδος που ζούμε κάνει φανερό για όλους και όλες μας με τον πιο τραγικά εκκωφαντικό τρόπο, ότι:
τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, το κέρδος και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τις υποδομές δολοφονούν και καταστρέφουν το μέλλον μας
η επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία -που έκλεισε έναν χρόνο- ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδο-καπιταλιστικών ανταγωνισμών σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο και πόνο και φτώχεια για τους λαούς
η ακρίβεια και η ανεργία αποτελούν μόνιμη «συντροφιά» στην καθημερινότητά μας
η κλιματική κρίση και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι παρούσα, προκειμένου το κεφάλαιο να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα του για κέρδη.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, που επενδύει σε «φράχτες» του μίσους στον Έβρο, βγάζοντας ξανά στο προσκήνιο την ακροδεξιά, που αποκλείει πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Όλος αυτός ο κόσμος, που βγήκε στον δρόμο φωνάζοντας «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους», καταλαβαίνει ότι χρειάζεται οι ζωές μας συνολικά να πάνε αλλιώς.
Και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα και μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, που δεν θα μένει στα μισά του δρόμου, δεν θα αρκείται σε ψίχουλα, αλλά θα διεκδικεί ολόκληρο το καρβέλι, αφού οι εργαζόμενοι/ες είμαστε αυτοί/ες που το παράγουμε. Που θα συγκρουστεί συνολικά με τη λογική της αγοράς και του κέρδους, με την αντιδραστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε..
Συζητάμε, λοιπόν, για όλα αυτά και για το πώς θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση αυτού του κινήματος και της αριστεράς που έχει σήμερα ανάγκη η εποχή και οι εργαζόμενοι/ες.

Με την Αριστερά της Ανατροπής!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 19:00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Κ.Ε.Π.) της Ν. Ιωνίας

Ομιλητές:
Χρήστος Ανδρικόπουλος, μέλος Τ.Ε.
Γιώργος Παπανικολάου, Κ.Σ.Ε
Γιώργος Ράγκος, Κ.Σ.Ε

Τοπικές επιτροπές
Ν. Ιωνίας/Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας/Μεταμόρφωσης
Ν. Ηρακλείου-Λυκόβρυσης
www.antarsyaif.wordpress.com, antarsyaif@gmail.com

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, που είναι αναρτημένες στο facebook, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.