ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα κόμματα Βόρειος Τομέας

Κοινή εκδήλωση Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Νέα Ιωνία | Παρασκευή 7 Απριλίου | Ώρα 19:00

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 7 η ώρα το απόγευμα, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου-Λυκόβρυσης, με γενικό τίτλο: «Με την Αριστερά της Ανατροπής – Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί – Από την ΟΡΓΗ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Από την οργή στην ανατροπή!
Δεν διαλέγουμε «σταθμάρχη» των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας
Όχι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Καμιά ανοχή στην ακροδεξιά

Οι 57 νεκροί των Τεμπών, οι νέοι άνθρωποι που χάθηκαν, χάραξαν μια γραμμή – το πριν και το μετά τα Τέμπη. Ο κόσμος δεν είναι πια ίδιος και δεν είναι μόνο οργισμένος. Καταλαβαίνει μέχρι πού μπορούν να οδηγήσουν οι δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης κάθε δημόσιας υποδομής.
Η περίοδος που ζούμε κάνει φανερό για όλους και όλες μας με τον πιο τραγικά εκκωφαντικό τρόπο, ότι:
τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, το κέρδος και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τις υποδομές δολοφονούν και καταστρέφουν το μέλλον μας
η επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία -που έκλεισε έναν χρόνο- ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδο-καπιταλιστικών ανταγωνισμών σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο και πόνο και φτώχεια για τους λαούς
η ακρίβεια και η ανεργία αποτελούν μόνιμη «συντροφιά» στην καθημερινότητά μας
η κλιματική κρίση και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι παρούσα, προκειμένου το κεφάλαιο να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα του για κέρδη.
Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, που επενδύει σε «φράχτες» του μίσους στον Έβρο, βγάζοντας ξανά στο προσκήνιο την ακροδεξιά, που αποκλείει πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Όλος αυτός ο κόσμος, που βγήκε στον δρόμο φωνάζοντας «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους», καταλαβαίνει ότι χρειάζεται οι ζωές μας συνολικά να πάνε αλλιώς.
Και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ταξικό εργατικό κίνημα και μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, που δεν θα μένει στα μισά του δρόμου, δεν θα αρκείται σε ψίχουλα, αλλά θα διεκδικεί ολόκληρο το καρβέλι, αφού οι εργαζόμενοι/ες είμαστε αυτοί/ες που το παράγουμε. Που θα συγκρουστεί συνολικά με τη λογική της αγοράς και του κέρδους, με την αντιδραστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε..
Συζητάμε, λοιπόν, για όλα αυτά και για το πώς θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση αυτού του κινήματος και της αριστεράς που έχει σήμερα ανάγκη η εποχή και οι εργαζόμενοι/ες.

Με την Αριστερά της Ανατροπής!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 19:00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Κ.Ε.Π.) της Ν. Ιωνίας

Ομιλητές:
Χρήστος Ανδρικόπουλος, μέλος Τ.Ε.
Γιώργος Παπανικολάου, Κ.Σ.Ε
Γιώργος Ράγκος, Κ.Σ.Ε

Τοπικές επιτροπές
Ν. Ιωνίας/Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας/Μεταμόρφωσης
Ν. Ηρακλείου-Λυκόβρυσης
www.antarsyaif.wordpress.com, antarsyaif@gmail.com

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, που είναι αναρτημένες στο facebook, μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.