ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κλήρωση βιβλίων από τον Δήμο Σκύδρας

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, η κλήρωση βιβλίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2023», έναν εκπαιδευτικό-πολιτιστικό θεσμό, που σκοπό έχει τη διάδοση και την προαγωγή του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2023» είναι αφιερωμένη στον δάσκαλο και λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Γιαννόπουλου: Πρόδρομος, Δήμου Τριφυλίας, Μεσσηνίας 1921–Σκύδρα 1962), και εντάσσεται στο περίγραμμα της ανάδειξης και προαγωγής του έργου του.

Όσοι έλαβαν μέρος κλήθηκαν να γράψουν σε ένα λευκό χαρτί, που θεωρήθηκε ως λαχνός, τη φράση: «Αγάπα τη ζωή, τη χαρά της ζωής, της δίχως φόβο ζωής», που είναι παρμένη από το μνημειώδες έργο του Όμηρου Πέλλα «ΣΤΑΛΑΓΚ VI C – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ», (Στάλαγκ στα γερμανικά σημαίνει στρατόπεδο). Ένα βιβλίο, στο οποίο περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα βίωσε κατά το διάστημα της ομηρίας και της κράτησής του στα στρατόπεδα του ναζιστικού Άξονα, το 1944-45.

Η κλήρωση έγινε με την παρουσία της Δημάρχου Σκύδρας κ. Κατερίνας Ιγνατιάδου, του Προέδρου του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. κ. Αθανάσιου Γίτσα, της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Κυριακής Τσιφλίδου, της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ιωάννας Βέργου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Χαράλαμπου Γεραντίδη και Μιχάλη Μέγα, του Προέδρου της Σκύδρας κ. Θεόδωρου Αντωνιάδη, της Συμπαραστάτριας του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Σοφίας Σαμαρτζίδου και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πέλλας-Ημαθίας κ. Παύλου Περπερίδη.

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 336 άτομα και κληρώθηκαν 56 βιβλία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και εκδόσεις τοπικών συγγραφέων. Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων θα γίνεται  τις επόμενες ημέρες από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου: την κ. Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας), τηλ.: 2381351960, ηλεκτρονική διεύθυνση: librarysk@skydra.gov.gr, και τον κ. Δημήτρη Αλεξανδρίδη (Δημαρχείο), τηλ.: 2381351802, ηλεκτρονική .διεύθυνση:  gra.dimarxou@skydra.gov.gr.

Επίσης, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης κλήρωσης των βιβλίων η Δήμαρχος Σκύδρας, κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, δήλωσε σχετικά πως: «Με την πρωτοβουλία μας αυτή, αλλά και άλλες δράσεις, αποδεικνύουμε το διαρκές και αυξανόμενο ενδιαφέρον μας για την Παιδεία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Τα βιβλία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη και ανοίγουν νέους πνευματικούς ορίζοντες για όλους. Με την υλοποίηση της «ΣΚΥ-ΔΡΑσης για το βιβλίο 2023» συνδυάσαμε την προαγωγή της φιλοαναγνωσίας με την τιμή και ανάδειξη του έργου του δάσκαλου και λογοτέχνη ΄Ομηρου Πέλλα. Ευχαριστώ τους συμμετέχοντας στη σημερινή εκδήλωση, τους συντελεστές της δράσης, όλους όσοι δήλωσαν συμμετοχή, όλους όσοι πρόσφεραν βιβλία και τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή της δράσης. Εύχομαι σε όλους υγεία και ευημερία. Συνεχίζουμε το έργο μας, εμπλουτίζοντάς το με νέες δράσεις και συνεργασίες.».