ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2022, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια, τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών και της σηματοδότησης, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, που τυχόν προκαλούνται στο οδικό δίκτυο.
Για πρώτη φορά ο πολίτης απέκτησε ενεργό ρόλο στη επίλυση των ζητημάτων, που αφορούν στο οδικό δίκτυο, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα, τόσο με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, όσο και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αναφέρει κακοτεχνίες ή παραλείψεις στους κεντρικότερους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, με τη συντήρηση των οποίων είναι επιφορτισμένη η Περιφέρεια.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το 1544 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και το εξειδικευμένο προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου έχει ολοκληρωμένη κατάρτιση στα ζητήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας. Μέχρι και σήμερα, 3850 είναι τα καταγεγραμμένα αιτήματα των πολιτών, τα οποία έχουν συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των δρόμων της Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να διεκπεραιωθούν αμεσότερα και με αποτελεσματικότητα όλα τα «κακώς κείμενα», που αντιμετωπίζει ο πολίτης στους δρόμους, στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος βασίζεται στην αμεσότητα και στην ετοιμότητα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχουν σε μόνιμη επιφυλακή τέσσερα οχήματα άμεσης επέμβασης κλειστού τύπου (βαν), επανδρωμένα με έμπειρο τεχνικό προσωπικό και με πλήρη εξοπλισμό, τα οποία, λαμβάνοντας άμεσα την αναγγελία του συμβάντος, σπεύδουν στο σημείο και παρεμβαίνουν, προκειμένου να επισκευαστεί ή να λυθεί το κάθε πρόβλημα που προκύπτει, ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα.
Τα τέσσερα αυτά οχήματα, ανεξάρτητα από το εάν υπάρξει αναφορά για προβλήματα, εκτελούν αυτοψίες σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου των κεντρικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφέρειας και διαθέτουν συστήματα καταγραφής με τεχνητή νοημοσύνη, που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει αυτόματα ζημιές, όπως επικίνδυνες λακκούβες, κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης και καμένες λάμπες φωτεινής σηματοδότησης.

Παράλληλα, σε μόνιμη επιφυλακή βρίσκονται δύο οχήματα οδικής ασφάλειας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τη σήμανση των εκτάκτων συμβάντων στη Λεωφόρο Κηφισού, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής παρέχεται από την Περιφέρεια Αττικής πλατφόρμα οδικής βοήθειας για να απομακρύνει άμεσα τα ακινητοποιημένα οχήματα από τον αυτοκινητόδρομο.
Ακόμη, επισημαίνεται πως ο αριθμός 1544 έχει λάβει το Βραβείο Καινοτομίας, γιατί αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση των άμεσων πληροφοριών, που δίνονται από τους πολίτες προς κρατικό φορέα.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε από τα αρμόδια στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και πρόσθεσε πως: «Αξιοποιήσαμε σύγχρονα μέσα, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας όσο και στη βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Το 1544 αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που φέρνει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσπάθειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής. Με την αποτελεσματική ανταπόκριση των συνεργείων άμεσης επέμβασης, τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, είμαστε σε θέση να επιλύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλήματα που προκύπτουν στους δρόμους της Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια.».