ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Uncategorized Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καίνουργια παιδική χαρά παραδόθηκε στην περιοχή του Αεροδρομίου Ελευσίνας

Η καινούργια παιδική χαρά, που κατασκευάστηκε στην περιοχή του αεροδρομίου της Ελευσίνας, είναι πλέον διαθέσιμη και προσβάσιμη για τα παιδιά όλων των κατοίκων της περιοχής, τα οποία μπορούν να παίζουν άφοβα, καθώς ο συγκεκριμένος παιδότοπος είναι πλήρως συμμορφωμένος με τα πρότυπα του Ε.Λ.Ο.Τ. σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη λειτουργία του.

Η νέα αυτή παιδική χαρά περιλαμβάνει σύγχρονα παιχνίδια ψυχαγωγίας και απασχόλησης, καθώς και ασφαλή ελαστικό τάπητα, ενώ έχει ενισχυθεί το πράσινο στον περιβάλλοντα χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί, πως κατά την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς, αλλά και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος κοινόχρηστου χώρου, προέκυψαν διάφορα ζητήματα, που αφορούσαν στην ηλεκτροδότηση, γεγονός που δημιούργησε κάποια σχετική καθυστέρηση στην παράδοσή της.
Ωστόσο, πλέον πρόκειται για ένα έργο, που συμβάλλει στον γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της περιοχής του Αεροδρομίου, και, φυσικά, για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου: «Είναι πλέον έτοιμη, ολοκαίνουργια, ασφαλής και προσβάσιμη για τους μικρούς μας φίλους η παιδική χαρά στην περιοχή του Αεροδρομίου. Μπορεί να φαινόταν έτοιμη εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφορούσαν στην ηλεκτροδότηση και, δυστυχώς, δεν άπτονταν των αρμοδιοτήτων μας. Όμως, ξεπεράστηκαν κι αυτά. Τέλος καλό, όλα καλά, και πλέον είναι έτοιμη να γεμίσει παιδικά χαμόγελα και ζωντάνια.».
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας, κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Αξιοποιώντας πόρους από το Πράσινο Ταμείο, σε έναν χώρο χαρακτηρισμένο ως Κοινόχρηστο–Παιδική χαρά, κατασκευάστηκε από τον δήμο μας μια νέα σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά. Η νέα Παιδική Χαρά, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα, που υλοποιούνται στην περιοχή του Aεροδρομίου, αλλά και την επικείμενη αγορά της OASIS, συμβάλουν στην αναβάθμιση μιας πράγματι υποβαθμισμένης περιοχής.».
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη για την κατασκευή της παιδικής χαράς συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, ενώ η δαπάνη κατασκευής καλύφθηκε μέσω χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο».