ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γυναίκα Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ιδιαίτερα ξεχωριστή η εκδήλωση: «Είμαι Γυναίκα! Είμαι Δυνατή!», του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου, διοργάνωσαν μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση, με τίτλο: «Είμαι Γυναίκα! Είμαι Δυνατή!», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.).

Την εκδήλωση συντόνισε η συνεπικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης «Lean in» και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Free Thinking Zone» κ. Αρετή Γεωργιλή.
Κεντρικές ομιλήτριες ήταν η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, κ. Μαρία Συρεγγέλα, η Ιρανή ακτιβίστρια και σκηνοθέτης κ. Σεπιντέ Φαρσί, η ηθοποιός και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου και η Παιδοψυχολόγος κ. Μαριαλένα Σοφιανού.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Σπύρος Μπερδέσης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.) κ. Μιχάλης Ζαχαριουδάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, που δημιουργεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ», από τις κ.κ. Εβίτα Αγαπητού και Όλγα Κοτοπούλου, εκπροσώπους του φορέα.
Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση, αλλά και η προβολή τριών «βίντεο» από ταινίες/ντοκιμαντέρ της κ. Σεπιντέ Φαρσί.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές απονομές σε γυναίκες κατοίκους του Δήμου, με πλούσια κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν: η κ. Νίκη Καβακοπούλου (πρώην Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»), η κ. Ρούλα Κοσμά (πρώην Αντιδήμαρχος, δημοτική σύμβουλος από το 1991–2014, ιδρύτρια της Παιγνιοθήκης ΑμεΑ του Δήμου), η κ. Αρετή Κωστάκη (εργαζόμενη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, από το 2006) και η κ. Γεωργία Χατζήβεη (Παιδαγωγός, ιδρύτρια του Οργανισμού «Άνθρωποι Αγάπης»).
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Αλυμάρα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κοπελούσος, Σωτήρης Κοσκολέτος, Τάσος Κωνσταντινίδης και Θάνος Λέκκας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Τάφας και Σοφία Αλεφραγκή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας κ. Ηλίας Γκρίντζαλης, οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων κ.κ. Αγγελική Σουρτζή, Χαρά Δαρσακλή και Άννα Μπερδέση, στελέχη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος δημοτών.