ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Μουσική

Ιδιαίτερα κατανυκτική η σεμνή προπασχάλια εκδήλωση του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας

Ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων διοργάνωσε μία ιδιαίτερα κατανυκτική προπασχάλια εκδήλωση, με τίτλο: «Άνοιξη των Παθών και της Ανάστασης», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Νέα Ιωνία.

Της Παναγιώτας Σούγια
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπό τη διδασκαλία του κ. Δημήτρη Γκογκόση, και η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, υπό τη διδασκαλία και τη Διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα, με την κ. Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και στο τραγούδι, ενώ την αφήγηση και την απόδοση εγκωμίων έκανε η κ. Βιβή Βουτσελά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Νέας Ιωνίας, η οποία παιάνιζε μεγαλοβδομαδιάτικους σκοπούς και ακολούθησε η είσοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωωίας, Αττικής και Περιχώρων κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο οποίος είπε πως: «Σας καλωσορίζουμε στην προπασχάλια εκδήλωσή μας, που τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τίτλο: «Άνοιξη των Παθών και της Ανάστασης». Μέσα από τη μουσική, τους στίχους, την ποίηση μεγάλων δημιουργών και τα εγκώμια των ημερών αυτών, θα βρεθούμε ψυχικά πιο κοντά στα Πάθη, τη Θυσία, το Φως και τη λύτρωση της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Μέσα από την αφήγηση κειμένων και απόδοση εγκωμίων από την κ. Βιβή Βουτσελά, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νέας Ιωνίας, διδασκαλία-Διεύθυνση κ. Δημήτρη Γκογκόση, τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, διδασκαλία-διεύθυνση κ. Καίτης Τσεκούρα, πιάνο-τραγούδι η κ. Δέσποινα Στεφανίδου. Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς η παρουσία σας εδώ, εντός του ιστορικού αυτού Ναού, όπου από την αλησμόνητη πατρίδα μας Αλάγια πρόσφυγες Αλαγιώτες, κατατρεγμένοι, μετέφεραν μαζί με τα κειμήλιά τους, καθώς και του Πολιούχου της Αλάγιας, Αγίου Γεωργίου, στην Ελευθερούπολη, με τη θαυμαστή εικόνα του, αρχές του 1923, εδώ στους Ποδαράδες, στην αρχή σε ξύλινες εκκλησίες.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ, τον άγιο Πρωτοσύγκελό μας π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μεντή, τους ιερείς π. Σωτήριο και π. Πρόδρομο, τους εθελοντές και επιτρόπους, τον Δήμο Νέας Ιωνίας, τον Ο.Π.Α.Ν., την καλλιτέχνη κ. Βιβή Βουτσελά, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Θερμά ευχαριστούμε την οικογένεια Βάρβογλη, και ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Βάρβογλη, για την παραχώρηση έργου του αείμνηστου πατέρα του, Σωτήρη Βάρβογλη, το οποίο κοσμεί την πρόσκλησή μας με τη μορφή της Παναγίας (φορητή εικόνα της Μονής Δαφνίου), ενός μεγάλου Ψηφιδογράφου Ιωνιώτη, με Μικρασιατική καταγωγή, ο οποίος δόξασε την πόλη μας τη Νέα Ιωνία με το έργο του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Θερμές ευχές για υγεία, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, με απέραντη εκτίμηση προς όλες και όλους σας.».

Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ απηύθυνε έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας πως: «Δεν θα μπορούσε την εκδήλωση αυτή η Ιερά Μητρόπολή μας να μην τη θέσει υπό την Αιγίδα της, εφόσον η προσπάθεια, η οποία γίνεται από όλους τους ιστορικούς συλλόγους της Μητροπόλεώς μας, είναι ουσιαστική, διότι όλοι είμαστε υπερήφανοι, που στην περιοχή μας έχουμε τόσους ιστορικούς συλλόγους. Έτσι, λοιπόν, και οι Αλαγιώτες, είναι ένα κομμάτι της πόλεώς μας, ένα κομμάτι το οποίο συνδέθηκε με την Ιστορία της Νέας Ιωνίας, ένα κομμάτι το οποίο έμελλε να διασώζει όσο πιο ηχηρά γίνεται την ταυτότητά του μέσα από τις δραστηριότητες, που ο κ. Νουβέλογλου και όλοι οι Αλαγιώτες έχετε αναλάβει, και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Με τη Χορωδία σας, της οποίας ηγείται η κ. Τσεκούρα, με όλη τη συμμετοχή την οποία είχατε και έχετε σε όλες τις εκδηλώσεις που έκανε η Μητρόπολή μας, και, φυσικά, με την όμορφη αυτή εικόνα της «μπάντας» του Δήμου Νέας Ιωνίας, να τη βλέπουμε εντός του Ιερού Ναού και να μας θυμίζει λίγο την Κέρκυρα, όπου υπάρχει το έθιμο να μπαίνουν οι «μπάντες» μέσα στους ναούς, ιδιαίτερα για τις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα, να ζούμε κι εμείς, λοιπόν, απόψε το βράδυ αυτήν ακριβώς την όμορφη μουσική παρουσία εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου. Έτσι, λοιπόν, με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου την προσπάθεια αυτή, να ευχηθώ να έχουμε όλοι καλή ακρόαση, και να μπορέσουμε να μπούμε στο πνεύμα, το οποίο η Εκκλησία μας ξεκινά από αύριο, με τη Βαϊοφόρο είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, και την Ακολουθία του Νυμφίου, που θα γίνει αύριο το βράδυ. Σήμερα, βρισκόμαστε στην ανάσταση του Λαζάρου, και το γεγονός αυτό ήδη μας προτυπώνει την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Έτσι, λοιπόν, προετοιμαζόμαστε καταλλήλως, για να μπορέσουμε να εισέλθουμε στην όμορφη αυτή κατανυκτική περίοδο, που είναι η κατακλείδα, η κορωνίδα, και που δεν έχει τίποτε άλλο από το γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, το γεγονός εκείνο, το οποίο άλλαξε την ανθρώπινη Ιστορία. Ευχές πολλές, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου για μία Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ευχές πολλές για καλή Ανάσταση, ευχές πολλές για να σας δίνει ο Θεός υγεία, για να συνεχίσετε το έργο σας, με τη δική μας πάντοτε βοήθεια, αρωγή και συναντίληψη. Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους σας.».

Ακολούθησε το υπέροχο μελωδικό πρόγραμμα αρχικά από τη Μικτή Χορωδία Αλαγιωτών και στη συνέχεια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Μάλιστα, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος προσφέρθηκαν αντίτυπα από το τελευταίο βιβλίο του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Περιφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, Πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών και Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι απόλαυσαν την κατανυκτική ατμόσφαιρα του πολιτιστικού κομματιού της εκδήλωσης.