ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Μουσική

Ιδιαίτερα κατανυκτική η σεμνή προπασχάλια εκδήλωση του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας

Ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων διοργάνωσε μία ιδιαίτερα κατανυκτική προπασχάλια εκδήλωση, με τίτλο: «Άνοιξη των Παθών και της Ανάστασης», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Νέα Ιωνία.

Της Παναγιώτας Σούγια
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπό τη διδασκαλία του κ. Δημήτρη Γκογκόση, και η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, υπό τη διδασκαλία και τη Διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα, με την κ. Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και στο τραγούδι, ενώ την αφήγηση και την απόδοση εγκωμίων έκανε η κ. Βιβή Βουτσελά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Νέας Ιωνίας, η οποία παιάνιζε μεγαλοβδομαδιάτικους σκοπούς και ακολούθησε η είσοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωωίας, Αττικής και Περιχώρων κ. Γιώργος Νουβέλογλου, ο οποίος είπε πως: «Σας καλωσορίζουμε στην προπασχάλια εκδήλωσή μας, που τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τίτλο: «Άνοιξη των Παθών και της Ανάστασης». Μέσα από τη μουσική, τους στίχους, την ποίηση μεγάλων δημιουργών και τα εγκώμια των ημερών αυτών, θα βρεθούμε ψυχικά πιο κοντά στα Πάθη, τη Θυσία, το Φως και τη λύτρωση της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Μέσα από την αφήγηση κειμένων και απόδοση εγκωμίων από την κ. Βιβή Βουτσελά, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νέας Ιωνίας, διδασκαλία-Διεύθυνση κ. Δημήτρη Γκογκόση, τη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών, διδασκαλία-διεύθυνση κ. Καίτης Τσεκούρα, πιάνο-τραγούδι η κ. Δέσποινα Στεφανίδου. Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς η παρουσία σας εδώ, εντός του ιστορικού αυτού Ναού, όπου από την αλησμόνητη πατρίδα μας Αλάγια πρόσφυγες Αλαγιώτες, κατατρεγμένοι, μετέφεραν μαζί με τα κειμήλιά τους, καθώς και του Πολιούχου της Αλάγιας, Αγίου Γεωργίου, στην Ελευθερούπολη, με τη θαυμαστή εικόνα του, αρχές του 1923, εδώ στους Ποδαράδες, στην αρχή σε ξύλινες εκκλησίες.
Ευχαριστούμε θερμά τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ, τον άγιο Πρωτοσύγκελό μας π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μεντή, τους ιερείς π. Σωτήριο και π. Πρόδρομο, τους εθελοντές και επιτρόπους, τον Δήμο Νέας Ιωνίας, τον Ο.Π.Α.Ν., την καλλιτέχνη κ. Βιβή Βουτσελά, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Θερμά ευχαριστούμε την οικογένεια Βάρβογλη, και ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Βάρβογλη, για την παραχώρηση έργου του αείμνηστου πατέρα του, Σωτήρη Βάρβογλη, το οποίο κοσμεί την πρόσκλησή μας με τη μορφή της Παναγίας (φορητή εικόνα της Μονής Δαφνίου), ενός μεγάλου Ψηφιδογράφου Ιωνιώτη, με Μικρασιατική καταγωγή, ο οποίος δόξασε την πόλη μας τη Νέα Ιωνία με το έργο του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Θερμές ευχές για υγεία, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, με απέραντη εκτίμηση προς όλες και όλους σας.».

Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ απηύθυνε έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας πως: «Δεν θα μπορούσε την εκδήλωση αυτή η Ιερά Μητρόπολή μας να μην τη θέσει υπό την Αιγίδα της, εφόσον η προσπάθεια, η οποία γίνεται από όλους τους ιστορικούς συλλόγους της Μητροπόλεώς μας, είναι ουσιαστική, διότι όλοι είμαστε υπερήφανοι, που στην περιοχή μας έχουμε τόσους ιστορικούς συλλόγους. Έτσι, λοιπόν, και οι Αλαγιώτες, είναι ένα κομμάτι της πόλεώς μας, ένα κομμάτι το οποίο συνδέθηκε με την Ιστορία της Νέας Ιωνίας, ένα κομμάτι το οποίο έμελλε να διασώζει όσο πιο ηχηρά γίνεται την ταυτότητά του μέσα από τις δραστηριότητες, που ο κ. Νουβέλογλου και όλοι οι Αλαγιώτες έχετε αναλάβει, και σας συγχαίρουμε γι’ αυτό. Με τη Χορωδία σας, της οποίας ηγείται η κ. Τσεκούρα, με όλη τη συμμετοχή την οποία είχατε και έχετε σε όλες τις εκδηλώσεις που έκανε η Μητρόπολή μας, και, φυσικά, με την όμορφη αυτή εικόνα της «μπάντας» του Δήμου Νέας Ιωνίας, να τη βλέπουμε εντός του Ιερού Ναού και να μας θυμίζει λίγο την Κέρκυρα, όπου υπάρχει το έθιμο να μπαίνουν οι «μπάντες» μέσα στους ναούς, ιδιαίτερα για τις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα, να ζούμε κι εμείς, λοιπόν, απόψε το βράδυ αυτήν ακριβώς την όμορφη μουσική παρουσία εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου. Έτσι, λοιπόν, με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου την προσπάθεια αυτή, να ευχηθώ να έχουμε όλοι καλή ακρόαση, και να μπορέσουμε να μπούμε στο πνεύμα, το οποίο η Εκκλησία μας ξεκινά από αύριο, με τη Βαϊοφόρο είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, και την Ακολουθία του Νυμφίου, που θα γίνει αύριο το βράδυ. Σήμερα, βρισκόμαστε στην ανάσταση του Λαζάρου, και το γεγονός αυτό ήδη μας προτυπώνει την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Έτσι, λοιπόν, προετοιμαζόμαστε καταλλήλως, για να μπορέσουμε να εισέλθουμε στην όμορφη αυτή κατανυκτική περίοδο, που είναι η κατακλείδα, η κορωνίδα, και που δεν έχει τίποτε άλλο από το γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, το γεγονός εκείνο, το οποίο άλλαξε την ανθρώπινη Ιστορία. Ευχές πολλές, λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου για μία Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ευχές πολλές για καλή Ανάσταση, ευχές πολλές για να σας δίνει ο Θεός υγεία, για να συνεχίσετε το έργο σας, με τη δική μας πάντοτε βοήθεια, αρωγή και συναντίληψη. Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους σας.».

Ακολούθησε το υπέροχο μελωδικό πρόγραμμα αρχικά από τη Μικτή Χορωδία Αλαγιωτών και στη συνέχεια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Μάλιστα, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος προσφέρθηκαν αντίτυπα από το τελευταίο βιβλίο του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Περιφερειάρχης Υγείας κ. Γιάννης Κεχρής, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, Πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών και Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι απόλαυσαν την κατανυκτική ατμόσφαιρα του πολιτιστικού κομματιού της εκδήλωσης.