ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Εικαστικά

Η Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2023 της Πινακοθήκης Γ. Βογιατζόγλου, η οποία πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ίδρυσή της, στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

Της Παναγιώτας Σούγια

Χαιρετίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πινακοθήκης του, ο Αρχιτέκτονας και Συλλέκτης Έργων Τέχνης, κ. Γιώργος Βογιατζόγλου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Να σας ευχαριστήσω και πάλι, που μας κάνετε την τιμή να μας έρθετε. Σήμερα, θα κόψουμε την πίτα της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου του 2023, να πούμε τα χρόνια μας πολλά και να έχουμε ένα υγιές 2023. Βέβαια, έχουμε ένα συμβάν, το οποίο μας στενοχώρησε και μας στενοχωρεί ακόμα, το δυστύχημα που συνέβη πριν λίγες ημέρες. Διερωτήθηκα πολλές φορές εάν πρέπει να κάνουμε αυτή τη γιορτή ή όχι. Αλλά από τη στιγμή που πέρασε το τριήμερο πένθος, είπαμε ας το κάνουμε. Η ζωή συνεχίζεται. Δυστυχώς, έτσι είναι. Αν και ακούγεται λιγάκι αυστηρό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.», και στη συνέχεια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Πινακοθήκης για το 2023.

Αμέσως μετά, ο κ. Βογιατζόγλου αναφέρθηκε σε ένα κειμενάκι, που έγραψε η μικρούλα εγγονή του, Πατρίτσια, για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Πινακοθήκης, δείχνοντας υπερήφανα το χαρτί με το κείμενό της, τονίζοντας πως: «Το δέκα το έχει κάνει με έναν τεράστιο ήλιο. Και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό.», προσθέτοντας πως: «Επειδή κάθε φορά λέω στα παιδιά, όταν μου κάνουν μια ζωγραφιά, να γράφουν και την ημερομηνία, για να ξέρουμε πότε και σε ποια ηλικία το έκαναν, οπότε, η Πατρίτσια γράφει: «18-2-2023», που ήταν η ημερομηνία για τα 10 χρόνια από τα εγκαίνια της Πινακοθήκης. Και αριστερά γράφει: «Σ’ αγαπώ παππού.».».

Στη συνέχεια, η μικρή Πατρίτσια διάβασε το κείμενό της, όπου έγραφε πως: «Δέκα χρόνια ολόκληρα ανοιχτή αυτή η Πινακοθήκη δίνει έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους. Μπράβο παππού για την προσπάθειά σου. Εύχομαι να είναι ανοιχτή μέχρι τα 100 και κάθε χρόνο να είναι καλύτερα τα έργα και οι ζωγραφιές.», με τον κ. Γιώργο Βογιατζόγλου να σχολιάζει πως: «Καλύτερη ευχή δεν θα μπορούσα να έχω. Είναι πολύ συγκινητική.».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε η ξεχωριστή καλεσμένη του κ. Βογιατζόγλου, η Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, ποιήτρια, πεζογράφος και ζωγράφος, κ. Μαριέττα Πεπελάση, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εγώ θέλω να πω για την ανάγκη που έχουμε για ανθρώπους που συναντάμε στη ζωή μας να μπορέσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε μία καλύτερη και ουσιαστικότερη επαφή. Και να σκεφτούμε ότι μπαίνουμε στη μετανθρωπιστική εποχή, που σημαίνει ότι μπαίνουμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ. Και εκεί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να «νικήσουμε» τα ρομπότ, απ’ ό,τι έχω καταλάβει, είναι μέσα από έναν ειλικρινή και ώριμο αυθορμητισμό και μία ουσιαστική ανθρώπινη επαφή. Το δικό μου «σλόγκαν», το οποίο εύχομαι να υιοθετήσετε όλοι, είναι : «High Tech-Hi Touch».».

Κατόπιν, η κ. Πεπελάση κάλεσε όλες και όλους όσοι βρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση να σχηματίσουν έναν κύκλο, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, προχωρώντας με δεξιόστροφη κυκλική τροχιά και με μικρά σταθερά βήματα, αντίστοιχα με τον ρυθμό που η ίδια έδινε κτυπώντας ένα μικρό τύμπανο, συμμετέχοντας σε ένα συλλογικό συμβολικό δρώμενο για μια καλή χρονιά.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα, εκτελεσμένο από τη Σοπράνο κ. Γεωργία Μπαλαμπίνη, με τη συνοδεία της κ. Ξανθής Παναγιωτοπούλου στο πιάνο.

Οι κ.κ. Γιώργος Βογιατζόγλου, Γεωργία Μπαλαμπίνη και Ξανθή Παναγιωτοπούλου

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως το ένα από τα δύο φλουριά έτυχε ο Ζωγράφος κ. Δημήτρης Βογιατζόγλου, εξάδελφος του οικοδεσπότη, λαμβάνοντας ένα συμβολικό δωράκι.

Οι κ.κ. Δημήτρης Βογιατζόγλου (κρατώντας στο αριστερό χέρι το φλουρί και στο δεξί χέρι το συμβολικό δώρο) και Γιώργος Βογιατζόγλου

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Η Ιστορικός κ. Λεωνή Θανασούλα και ο κ. Γιώργος Βογιατζόγλου