ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Αθήνα Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών έκοψε τη βασιλόπιτά της

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. κ. Κυρίλλου, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών (Π.Ε.Τ.Β.Α.) έκοψε την βασιλόπιτά της, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους εργαζομένους της Π.Ε.Β.Τ.Α, ευχαριστώντας θερμά τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του, και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά τα τρεισήμισι χρόνια την «οικογένεια» των εργαζομένων μας, που με αυταπάρνηση και μεθοδικότητα εργάζονται καθημερινά, κρατώντας ψηλά τη «σημαία» της Περιφέρειας Αττικής. Τη «σημαία» της εξυπηρέτησης των πολιτών», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους Δημάρχους του Βόρειου Τομέα Αθηνών για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, και, φυσικά, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, στον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «για την έμπρακτη στήριξή του στον Βόρειο Τομέα».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι το έμψυχο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της. Υποκλινόμαστε στο σύνολο. Και πραγματικά το πιστεύω, σας θεωρώ λειτουργούς. Όσοι είμαστε σήμερα εδώ συμβάλλουμε όλοι για το μέλλον των παιδιών μας, και σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες. Συνεργαζόμαστε με τους Δημάρχους και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε οι πόλεις μας να γίνουν αντάξιες των πολιτών τους.».