ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και τον εργολήπτη κ. Θανάση Γκουλιούμη, η προγραμματική σύμβαση, που αφορά στο έργο της ανακατασκευής της οδού προς το Παναχαϊκό όρος, μήκους 10 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1.141.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ο χρόνος ολοκλήρωσή του είναι, περίπου, οκτώ μήνες.

Το έργο ξεκινά από την επαρχιακή οδό Πάτρα-Ζάστοβα, περνά μπροστά από το εγκαταλειμμένο σανατόριο και καταλήγει στη θέση Κοκκινόβρυση, και θα κατασκευαστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων.
Στη διαδικασία των υπογραφών ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Παναγιώτης Μελάς.


Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη της θητεία, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της, όχι μόνο για το κέντρο, αλλά για όλες τις περιοχές, και εν προκειμένω γι’ αυτές που προσφέρουν ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στους δημότες και στους επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανακατασκευάζεται ο δρόμος προς το Παναχαϊκό όρος, ενώ ολοκληρώνεται και ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Ομπλού. Παράλληλα, θα διεκδικηθεί το έργο κατασκευής του δρόμου από τη Δραγώλαινα προς το Παναχαϊκό, για να ενωθεί με αυτόν, η ανακατασκευή του οποίου ξεκινά άμεσα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στον δρόμο προς την Μονή Ομπλού, η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών χρόνων από τη Μονή Ομπλού και επισκέπτες της, το έβαλε στην ιεράρχησή της, φτιάχτηκε η μελέτη από τους εργαζόμενους του Δήμου και φτάσαμε τον Ιούνιο του 2020 να υπογραφεί η σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που το ενέταξε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2019.