ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας Αττικής στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, αφουγκραζόμενη τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, το Δ.Σ. του οποίου ζητά από τη Δημοτική Αρχή την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου και τη λήψη επιπρόσθετων απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για τους μαθητές και τις μαθήτριες, κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Κουλούρη, με κοινοποίηση στη Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων το αίτημα του «Συλλόγου» ζητώντας να συμπεριληφθεί ως εισήγηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας ως θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης στην Ημερήσια Διάταξη.

Ακολουθούν το σχετικό αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας, καθώς και το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας:

Προς:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση:
Την κα Δήμαρχο Νέας Ιωνίας
Τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Κύριε πρόεδρε

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε ερώτηση για τα προβλήματα του προαύλιου χώρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αποστείλει εδώ και καιρό ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, το οποίο υπογράφουν και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ζητώντας μάλιστα να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, σε ώρα κατά την οποία θα μπορούν να παραβρεθούν και οι ίδιοι, για τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά στην εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου, με επίστρωση της ασφάλτου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό.
Επειδή δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις στις ερωτήσεις που καταθέσαμε και επειδή πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά στη σωματική ασφάλεια και στη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να συμπεριληφθεί το παρακάτω αίτημα του συλλόγου γονέων ως εισήγηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας ως θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης στην Ημερήσια Διάταξη.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κ. ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ -Π. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ -Θ. ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ- ΕΛ. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ -ΑΛ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Θέμα : για την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου και άλλα μέτρα ασφάλειας.

Προς:

  1. Δήμο Νέας Ιωνίας – Γραφείο Δημάρχου
  2. Δήμο Νέας Ιωνίας – Τμήμα Παιδείας
  3. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτικούς Συμβούλους

Με το παρόν κείμενό μας, οι υπογράφοντες γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας για την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου, με επίστρωση της ασφάλτου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό, καθώς το προαύλιο στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια, η οποία επιδεινώνεται διαρκώς, αποτελεί εστία ατυχημάτων.
Η εξομάλυνση του προαυλίου αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα των Διευθύνσεων του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που έχει τεθεί μεταξύ άλλων με αλλεπάλληλες επιστολές προς τον Δήμο, σε δια ζώσης συναντήσεις και σε Σχολικά Συμβούλια παρουσία εκπροσώπων του Δήμου.
Πρόκειται για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για τη σωματική ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Κάθε έτος που περνά προχωρά ακόμα περισσότερο η φθορά του ήδη ακατάλληλου προαυλίου. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αυξημένες πτώσεις μαθητών και σε σοβαρότερους τραυματισμούς, κατάγματα και κακώσεις των παιδιών, που πέφτουν και χτυπάνε, στη διάρκεια των διαλειμμάτων, καθώς και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:

  • Την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό.
  • Την αντίστοιχη διαγράμμιση των σχολικών γηπέδων.
  • Τον εξονυχιστικό έλεγχο σε σημεία που μπορούν να αποτελέσουν εστίες κινδύνου και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του σχολείου στο σχολικό πάρκο και τους άλλους εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς χώρους του σχολείου (βάσει των γραπτών αιτημάτων, που έχουν κατατεθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων).
  • Τα παραπάνω να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, σε ώρα κατά την οποία θα μπορούν να παραβρεθούν και γονείς του σχολείου.