ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Νότιος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Ιωνίας κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στους 27 απολογούμενους συμβούλους του Αγίου Δημητρίου

Με αφορμή την κλήση σε απολογία 27 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής «επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση εναντίον των δικαστικών αποφάσεων, που δικαίωναν την προσφυγή 34 εργαζομένων στον παραπάνω Δήμο, σε ό,τι αφορά στη μετατροπή των εργασιακών τους συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου», η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Κουλούρη, σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο ζητά να υπερψηφιστεί από το Δ.Σ. του δήμου Νέας Ιωνίας.

Ακολουθεί το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας, καθώς και το περιεχόμενο του προτεινόμενου ψηφίσματος:

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ κα Δ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Κύριε Πρόεδρε
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος με αφορμή το γεγονός της απαράδεκτης κλήσης σε έγγραφη απολογία 27 συναδέλφων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση εναντίον των δικαστικών αποφάσεων, που δικαίωναν την προσφυγή 34 εργαζομένων στον παραπάνω Δήμο, σε ό,τι αφορά στη μετατροπή των εργασιακών τους συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Κ. ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ. ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν, Ιωνίας καταδικάζει την απαράδεκτη κλήση σε έγγραφη απολογία «για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου», που εστάλη από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σε απολογία επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με δικαστικές αποφάσεις, που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ., συνδέονται με τον Δήμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, και εντάσσονται στο τακτικό προσωπικό του Δήμου.
Η ένταξη των εργαζομένων αυτών στο τακτικό προσωπικό του Δήμου θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου, με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των υπολοίπων εργαζομένων και των δημοτών.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπως και όλων των Δήμων, στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είμαστε αντίθετοι με το καθεστώς εργασιακής ομηρίας, που υπάρχει στους Δήμους με ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων.
Απαιτούμε να ανακληθούν εδώ και τώρα:
-Η κλήση σε απολογία των δημοτικών συμβούλων.
-Οι αιτήσεις αναίρεσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά των δικαστικών αποφάσεων, που εντάσσουν τους 34 εργαζόμενους στο τακτικό προσωπικό του Δήμου και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας Αττικής