ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθήνα Βιβλίο Βόρειος Τομέας Ελλάδα Ιστορία Νέες κυκλοφορίες Πολιτισμός

Η καταγραφή του Αρχείου «Γιάννη Δομνάκη» στο τρέχον τεύχος του περιοδικού «ΑΡΧΕΙΟΤΑΞΙΟ»

Οι κ.κ. Στέφανος Βαμιεδάκης και Αλέκος Μοριανόπουλος κατέγραψαν επιμελώς και φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα περιεχόμενα του Αρχείου του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Γιάννη Δομνάκη (1918-2005), το οποίο οι κόρες του Νατάσσα και Μαρία δώρισαν στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.).

Στο τρέχον τεύχος της περιοδικής έκδοσης των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας «ΑΡΧΕΙΟΤΑΞΙΟ», στο οποίο περιλαμβάνεται αρθρογραφία σχετική με τη θεματική: «Προσφυγικές ιστορίες και Αριστερά», συγκαταλέγεται και μία σημαντική καταγραφή του Αρχείου «Γιάννη Δομνάκη», που τιτλοφορείται ως: «Νέες πηγές για την Ιστορία της Νέας Ιωνίας: Το Αρχείο Γιάννη Δομνάκη στα Α.Σ.Κ.Ι.».

Πρόκειται για μια πολύτιμη καταγραφή του προαναφερόμενου αρχείου, επιστέγασμα των πολύωρων και ιδιαίτερα επίπονων ερευνών σε αυτό, που διεξήγαγαν ο κ. Στέφανος Βαμιεδάκης, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κ. Αλέκος Μοριανόπουλος, μέλος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι.), η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας-«υδραγωγείο».

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο τεύχος (Νο 24-Δεκέμβριος 2022), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θεμέλιο», υπάρχουν και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα άρθρα των κ.κ.: Μάνου Αυγερίδη, Γιώργου Βλάχου, Θανάση Γάλλου, Μυρσίνης Ζορμπά, Σπύρου Κακουριώτη, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Βίκυς Καραφουλίδου, Κωστή Καρπόζηλου (ιστορικού, διευθυντή της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας «Α.Σ.Κ.Ι.»), Νίκου Κιάου, Ελένης Κυραμαργιού, Κατερίνας Λαμπρινού, Χρήστου Λούκου, Πόπης Πολέμη, Στέφανου Δ. Στεφάνου, Ζήσιμου Χ. Συνοδινού, Κώστα Τσίβου, Ιάσονα Χανδρινού και Χρήστου Χατζηιωσήφ.

Επιπλέον, στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνεται και ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός προς τον αξέχαστο πρώην Πρόεδρο των Α.Σ.Κ.Ι., Ηλία Νικολακόπουλο, ο οποίος απρόοπτα έφυγε από τη ζωή τον περσινό Ιούνιο.