ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, υποψήφια Δήμαρχος Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού, παρουσίασε την παράταξη «Πράξη»

Η επίσημη παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης «Πράξη», με επικεφαλής την κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, η οποία θα επιδιώξει να αποτελέσει την επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023, στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου President, στην Αθήνα.

Της Παναγιώτας Σούγια

Την εκδήλωση προλόγισε και στη συνέχεια συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Ο δημοσιογράφος κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η υποψήφια Δήμαρχος Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, αφού ευχαρίστησε όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τους συνεργάτες και τους υποψήφιους της παράταξής της, καθώς και τη μητέρα και τον γιο της, είπε μεταξύ άλλων πως: «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια, είναι φάρος και οδηγός στη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής. Οι Δήμαρχοι οφείλουν να ενεργούν άμεσα στα προβλήματα, να βρίσκουν λύσεις και, τελικά, να πράττουν άμεσα, διότι ζουν ανάμεσα στους πολίτες και τους βλέπουν καθημερινά. Και, φυσικά, κατοικούν στους Δήμους τους. Η σχέση τους με τους δημότες είναι πιο στενή, πιο ανθρώπινη. Και αυτή τη σχέση θέλω να αναπτύξουμε μεταξύ μας.
Συναντηθήκαμε εδώ απόψε 227 ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, με σκοπό και στόχο να δείτε στην «Πράξη» ότι ξεκινάμε, ότι έχουμε όραμα για τον Δήμο, οργανωμένο πλάνο για να το πραγματοποιήσουμε, και στόχο να τον κάνουμε καλύτερο για όλους και όλες. Ο Δήμος μας χρειάζεται βελτιώσεις. Αν ήταν όλα τέλεια δεν θα ήταν αναγκαία η ίδρυση αυτής της νέας δημοτικής παράταξης. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, στις υποδομές, στην ασφάλεια, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στη βιωσιμότητα, στο κυκλοφοριακό, στη διαχείριση, γενικά, του Δήμου. Διακυβέρνηση του δήμου με επίκεντρο τους δημότες. Θέλουμε να φέρουμε μια νέα συνολική αντίληψη, έναν νέο τρόπο προσέγγισης των πολιτών και των προβλημάτων. Εδώ, μαζί μου, βρίσκονται 27 άνθρωποι, με τους οποίους θα πορευτούμε. Συνδυάζουν την εμπειρία των μεγαλύτερων με την ορμή των νεότερων. Συνδυάζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις γνώσεις, τη διάθεση για προσφορά και προχωρούμε μαζί στην κατάρτιση ενός δυναμικού ψηφοδελτίου, το οποίο μεγαλώνει κάθε μέρα.».
Στη συνέχεια, η κ. Χατζηαθανασιάδου παρουσίασε έναν-έναν, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, τους μέχρι τη στιγμή εκείνη υποψήφιους της παράταξής της, με τη σειρά που έχουν προσχωρήσει στο ψηφοδέλτιό της.


Αμέσως μετά, μεταξύ άλλων απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση και ευχές για τη νεοσύστατη δημοτική παράταξη «Πράξη»: ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Καιρίδης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθήνας κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, καθώς και ο δημοσιογράφος και Σύμβουλος Επικοινωνίας και Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου κ. Φώτης Καρύδας.

Οι κ.κ. Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης και Φαίνη Χατζηαθανασιάδου
Οι κ.κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και Νίκος Παπαθανάσης
Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης
Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Η κ. Λουκία Κεφαλογιάννη
Οι κ.κ. Φώτης Καρύδας και Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Ακολούθως, η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Χασαπόπουλου σχετικά με το πρόγραμμα της παράταξής της για τον Δήμο Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού, δίνοντας μια σαφή εικόνα για τις προθέσεις της.

Οι κ.κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Καιρίδης και Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Κατσαρό και την Τερέζα.

Οι κ.κ. Γιώργος Κατσαρός, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και Τερέζα