ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Ασία Διεθνή Ελλάδα

Η Ελλάδα στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων λαών της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ στέκεται η Ελλάδα.

Τη διαβεβαίωσή του πως η Ελλάδα θα συνδράμει άμεσα στην παροχή βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές από τον ισχυρότατο σεισμό, που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την Τουρκία και τη Συρία, ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, «τη βαθιά θλίψη του» για τις βιβλικές καταστροφές που υπέστησαν οι δύο γειτονικές χώρες.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε κι εκείνος τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους λαούς των δύο χωρών και προς τις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η διεθνής βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.».
Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως: «Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων.».
Επίσης, ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρης Κουτσιούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Εκφράζουμε τη αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκία και της Συρίας, που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.», ενώ το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την «αλληλεγγύη του στον τουρκικό, κουρδικό και συριακό λαό για τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας», καθώς και «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συνδρομή της χώρας μας και του λαού μας, αλλά και η ευρωπαϊκή και διεθνής βοήθεια πρέπει να είναι δεδομένη, άμεση και ουσιαστική.».
Το δε υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές» κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία, που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια.».
Οι τελευταίες πληροφορίες από τις πληγείσες περιοχές κάνουν λόγω για εκτεταμένες εικόνες βιβλικής καταστροφής, με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ εκφράζονται βάσιμοι φόβοι από τις κατά τόπους αρχές πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.
Θυμίζουμε πως το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, που σημειώθηκε στις 3:17 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με εστιακό βάθος 9 χλμ., εντοπίζεται στην περιοχή Πάζαρτσικ, της επαρχίας Καχρανμαρμαράς, κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η διάρκεια του σεισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλη, αγγίζοντας το ενάμισι λεπτό, ενώ του κύριου γεγονότος ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ισχυρότεροι από 6 ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 6,6 ρίχτερ, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των σωστικών συνεργείων.