ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Ασία Διεθνή Ελλάδα

Η Ελλάδα στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων λαών της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ στέκεται η Ελλάδα.

Τη διαβεβαίωσή του πως η Ελλάδα θα συνδράμει άμεσα στην παροχή βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές από τον ισχυρότατο σεισμό, που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την Τουρκία και τη Συρία, ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, «τη βαθιά θλίψη του» για τις βιβλικές καταστροφές που υπέστησαν οι δύο γειτονικές χώρες.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε κι εκείνος τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους λαούς των δύο χωρών και προς τις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η διεθνής βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.».
Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως: «Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων.».
Επίσης, ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρης Κουτσιούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Εκφράζουμε τη αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκία και της Συρίας, που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.», ενώ το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την «αλληλεγγύη του στον τουρκικό, κουρδικό και συριακό λαό για τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας», καθώς και «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συνδρομή της χώρας μας και του λαού μας, αλλά και η ευρωπαϊκή και διεθνής βοήθεια πρέπει να είναι δεδομένη, άμεση και ουσιαστική.».
Το δε υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές» κι ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία, που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια.».
Οι τελευταίες πληροφορίες από τις πληγείσες περιοχές κάνουν λόγω για εκτεταμένες εικόνες βιβλικής καταστροφής, με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ εκφράζονται βάσιμοι φόβοι από τις κατά τόπους αρχές πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.
Θυμίζουμε πως το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, που σημειώθηκε στις 3:17 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με εστιακό βάθος 9 χλμ., εντοπίζεται στην περιοχή Πάζαρτσικ, της επαρχίας Καχρανμαρμαράς, κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η διάρκεια του σεισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλη, αγγίζοντας το ενάμισι λεπτό, ενώ του κύριου γεγονότος ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ισχυρότεροι από 6 ρίχτερ, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 6,6 ρίχτερ, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των σωστικών συνεργείων.