ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κεντρικός Τομέας Παρουσιάσεις Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη μαζί-Ε.Ν.Α.Κ.», του Δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Σε κλίμα ενθουσιασμού κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη μαζί-Ε.Ν.Α.Κ.», με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο Ηλιούπολης Αττικής, κ. Γιώργο Χατζηδάκη, να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα «σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη, ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης».

Παρουσία βουλευτών της Ν.Δ., του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, αλλά και των πρώην δημάρχων κ.κ. Θ. Γεωργάκη και Γ. Αναγνώστου, η δημοτική παράταξη «Ηλιούπολη μαζί-Ε.Ν.Α.Κ.», του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, στο κατάμεστο από φίλους της παράταξης Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης

Κατά την ομιλία του Δημάρχου Ηλιούπολης, αφού ο κ. Γιώργος Χατζιδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή χρονιά, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Αυτή η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Επιλέξαμε αυτόν εδώ τον χώρο, το Αναψυκτήριο, γιατί πριν από 3,5 περίπου χρόνια ξεκινήσαμε από εδώ αυτή την προσπάθεια.» προσθέτοντας πως: «Τότε ήμασταν λίγοι, πολλοί λιγότεροι απ’ ότι είμαστε σήμερα. Και, όμως, είχαμε το πάθος, την αγάπη, τη θέληση για προσφορά. Αναγνωρίστηκε αυτό και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος μέχρι σήμερα, με αυτή την αγάπη για την πόλη μας, με αυτή τη διάθεση για προσφορά, για κοινωνική αλληλεγγύη.».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στο έργο της τρέχουσας θητείας του στη διοίκηση, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία και στον ίδιο τον Δήμο, προσθέτοντας πως: «Είχαμε μια δύσκολη θητεία γιατί έγιναν πράγματα πρωτόγνωρα και για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Η πανδημία ήταν μια μεγάλη πρόκληση και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και πιστεύω ότι βγήκαμε πολύ πιο δυνατοί από αυτή την πανδημία», τόνισε, αναφέροντας την προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος, με το Κοινωνικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε, προκειμένου να στηριχθούν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως:«Βρεθήκαμε κοντά σε κάθε συμπολίτη που είχε ανάγκη, καθώς η πανδημία έφερε οικονομική κρίση στα νοικοκυριά. Εμείς ήμασταν δίπλα τους. Βρεθήκαμε κοντά στους ανθρώπους στα δικαστήρια, όταν βγήκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και τους γλιτώσαμε τα σπίτια τους. Όταν ένα απρόσωπο κράτος έκοβε το ρεύμα σε συμπολίτες μας, έκοβε το νερό κ.λπ., εμείς ως Δήμος τους βοηθήσαμε.».

 Συνεχίζοντας, ο κ. Χατηδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ήμασταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που στήριξε ανθρωπιστικά τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Ήμασταν, επίσης, ο πρώτος Δήμος που στήριξε τους πυρόπληκτους. Νιώθω πραγματικά περήφανος γιατί μπορούμε να πούμε ότι η Ηλιούπολη είναι ο Δήμος της Αλληλεγγύης και θα συνεχίσει να είναι. Σας ευχαριστώ όλους μα όλους που -σε κάθε στιγμή που χρειάστηκε- ήσασταν παρόντες.», επισήμανε πως: «Είναι η πρώτη φορά που οι χρηματοδοτήσεις από το «Αντώνης Τρίτσης» και τον «Φιλόδημο» ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Θα δείτε τα έργα στην πόλη τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια να υλοποιούνται.», ενώ κάνοντας αυτοκριτική είπε μεταξύ άλλων πως: ««Δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε λάθη, δεν υπήρχαν παραλείψεις. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να τα αναγνωρίζουν, γιατί αυτά είναι μαθήματα που μας βοηθούν να γίνουμε και καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Όλα αυτά τα συζητήσαμε με όλους τους συναδέλφους και δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν θα επαναληφθούν.».

Ακολούθως, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στην πράξη και στα σημαντικά έργα για την πόλη που δεν προχώρησαν, καθώς καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση.», απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα «σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την πόλη ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης. Γιατί τα προβλήματα στην πόλη μας είναι κοινά και όλοι έχουν να συμβάλλουν, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη, πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, να πάρει τον ρόλο που του αξίζει.» και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας πως: «Η Ηλιούπολη χρειάζεται σιγουριά, σταθερότητα, αξιοπιστία για να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.».