ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στην εκδήλωση των ΕΠΑ.Λ. για τη Μαθητεία

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου κ. Τάκης Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) κ. Θόδωρος Τουλγαρίδης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των ΕΠΑ.Λ. και των Εργαστηριακών Κέντρων Αχαΐας για την απονομή των Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης στους αποφοίτους της Ζ΄ Φάσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2024, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Πετρόπουλος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως: «Μέσω της εξέλιξης του θεσμού της Μαθητείας, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και στην ανάπτυξη χρηστικών δεξιοτήτων, που να αντιστοιχίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες της παραγωγής και της παροχής υπηρεσιών. Παλεύουν να το πετύχουν, κόντρα στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, καθώς και εξειδίκευσης των εκπαιδευτών. Μάλιστα, βλέπουμε ότι ο θεσμός δεν πέτυχε ούτε κατ’ ελάχιστο τον στρατηγικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ, παράλληλα, οξύνονται τα προβλήματα της ανασφάλιστης εργασίας, των χαμηλών μισθών, της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, της ακρίβειας κ.ο.κ..
Οι μαθητές, που λαμβάνουν σήμερα τις βεβαιώσεις τους, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, όπως και οι εκπαιδευτές τους, γιατί έχουν καταφέρει να σταθούν όρθιοι και να φέρουν αποτελέσματα μέσα σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον.».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Κ.Ο.ΔΗ.Π., κ. Θόδωρος Τουλγαρίδης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους για τη συμβολή τους στην ποιοτικότερη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου και κατέληξε λέγοντας πως: «Οι απόφοιτοι της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση επαρκών γνώσεων και την ανάπτυξη παραγωγικών δεξιοτήτων. Παραμένει το μεγάλο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το πώς θα απορροφηθούν στην παραγωγική διαδικασία, όπως το αξίζουν και το δικαιούνται.».