ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» δεσμεύεται να σταματήσει τον νοσηρό κατήφορο, το ψέμα και την εξαχρείωση της Δημοτικής Αρχής Ν. Ιωνίας

Με αφορμή τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία της ξηλωμένης από τη σημερινή Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας παιδική χαρά του Παναιτώλιου, στην Αλσούπολη, και τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής στο Δημαρχείο, η δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη», στηλιτεύοντας τη μετέπειτα στάση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», η οποία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα παράταξη, υπήρξε «τοξική», εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου, πέρα από τα προφανή λεγόμενα για τη σωτήρια ομόφωνη απόφαση επαναλειτουργίας της παιδικής χαράς και τη μη μελλοντική χρήση του χώρου για εμπορική χρήση, δεσμεύεται «να σταματήσει με κάθε τρόπο τον νοσηρό κατήφορο, το ψέμα και την εξαχρείωση, τόσο εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και σε κάθε περίσταση, και με οποιαδήποτε μορφή και αφορμή, εμφανίζεται και αναπαράγεται στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης» της Νέας Ιωνίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Νέα Ιωνία 28 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και Φίλοι, η χθεσινή δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Αλσούπολης στο Δημαρχείο της πόλης, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» να εισάγει το θέμα της επαναλειτουργίας της παιδικής χαράς (που αποξηλώθηκε πρόσφατα από την Πλατεία του Παναιτωλίου), με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξής μας, αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχε επιτυχή κατάληξη.
Μάλιστα, προκειμένου να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα αυτό, η Δημοτική μας Παράταξη δέχτηκε να μεταφερθεί στο επόμενο Δ.Σ. η συζήτηση του θέματος, που είχαμε φέρει εμείς, και αφορούσε στη μεταφορά του οικίσκου Διακριτής Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών από την Πλατεία της Αλσούπολης, στη συμβολή των οδών Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου, σε άλλον κατάλληλο χώρο.
Το εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα, λόγω του επείγοντος και της παρουσίας των παριστάμενων πολιτών, συμφωνήθηκε ομόφωνα και συζητήθηκε κατά προτεραιότητα.
Από το ξεκίνημα της συζήτησης, προκειμένου να απαντηθεί η απλή ερώτηση: «Γιατί αποξηλώσατε την παιδική χαρά του Παναιτωλίου και πότε έχετε σκοπό να την επαναφέρετε προς χρήση;», μέχρι να γίνει αποδεκτό το καθολικό-επιτακτικό αίτημα των πολιτών και παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων και να αποφασιστεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία της παιδικής χαράς, σπαταλήθηκαν, άκουσον-άκουσον: …5 ώρες μίας συνεδρίασης «ροντέο», όπου εκχυδαΐστηκε, το λιγότερο, ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, με τεράστια τη συμβολή της κυρίας Δημάρχου.
Από τους κλασικούς και αόριστους μονολόγους της ανασύρθηκαν οι μη ακατάληπτες απαντήσεις: «εν ευθέτω καιρώ» και «φταίνε τα τοξικά δέντρα του Παναιτωλίου».
Ωστόσο, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπερθεμάτισαν και υπερψήφισαν τα εύλογα αιτήματα των συμπολιτών μας, όπως διατυπώθηκαν, τελικά, από τον εισηγητή κ. Κατιμερτζόγλου, συνθέτοντας τα όσα προτάθηκαν από τους συναδέλφους.
Ο Πρόεδρος ανέγνωσε τις προτάσεις και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.
Πιο συγκεκριμένα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα ότι
αφενός θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Παναιτωλίου, σύμφωνα με τις νόμιμες πιστοποιήσεις και διαδικασίες, αφετέρου ότι ο χώρος του Παναιτωλίου είναι συνολικά δημόσιος χώρος και δεν νοείται εμπορική χρήση του.
Τα περιστατικά που ακολούθησαν, όμως, η γλώσσα και οι ύβρεις μεταξύ συναδέλφων, δηλητηρίασαν για μία ακόμη φορά την αίθουσα του Δημαρχείου και απαξίωσαν πλήρως τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάζοντας έναν-έναν τους πολίτες, αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, να αποχωρούν μετά από την ομόφωνη λήψη της σχετικής απόφασης.
Δυστυχώς, τα «τοξικά δέντρα», που επικαλέστηκε η Δημοτική Αρχή για το Παναιτώλιο, μάλλον, έχουν σκεπάσει από άκρη σε άκρη το Δημαρχιακό κτήριο, με τους καρπούς τους να δηλητηριάζουν ακόμη και τα ελάχιστα υγιή κύτταρα, που προσπαθούν να βρίσκονται στην υπηρεσία των πολύπαθων συμπολιτών μας.
Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε με κάθε τρόπο τον νοσηρό κατήφορο, το ψέμα και την εξαχρείωση, τόσο εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και σε κάθε περίσταση, και με οποιαδήποτε μορφή και αφορμή εμφανίζεται και αναπαράγεται στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης μας.

Γραφείο Τύπου Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»