ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Γαστρονομία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Heraklion Flavors»: Δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την προβολή του κρητικού οίνου | 4-5/11, ώρα 6 μ.μ.

Στο Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου Κρήτης και στις Κάτω Ασίτες, σήμερα 4 και αύριο 5 Νοεμβρίου 2023, αντίστοιχα, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου «Α.Ο.Τ.Α. Ηράκλειο Μ.Α.Ε.» συμμετέχουν στις επιτυχημένες δράσεις των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών, και συνδιοργανώνουν δύο δρώμενα, που έχουν ως σκοπό να προβάλουν τη μακραίωνη παράδοση της σπιτικής οινοποίησης.

Τα δρώμενα έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της Εξωστρέφειας της Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και εντάσσονται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού: «Heraklion Flavors», που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο και τη γαστρονομική κληρονομιά του Ηρακλείου.
Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:
Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου Κρήτης, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 18:00
Στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου της ΕΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. στην Παλιανή (Περιοχή Κοινότητας Αυγενικής), υλοποιείται το πρώτο δρώμενο, που εντάσσεται στον επιτυχημένο θεσμό «Διαγωνισμός γευσιγνωσίας σπιτικού Οίνου», που χρονολογείται από το 2008 και διοργανώνουν το Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου Κρήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και θα ξεκινήσει με διαγωνισμό και βράβευση των καλύτερων σπιτικών οίνων υπό την επίβλεψη οινολόγων, καθώς και «sommelier», και θα πλαισιωθεί από ομιλίες οινολόγων σχετικά με καλές πρακτικές οικιακής οινοποίησης.
Στη συνέχεια, η παραδοσιακή μαγείρισσα-ζαχαροπλάστης, κ. Σεβαστή Κρασανάκη, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα, που θα έχουν ως βασικό συστατικό το σταφύλι και τον μούστο.
Η εκδήλωση θα κλείσει με προσφορά κεράσματος από τους διοργανωτές, συντροφιά με μουσικό πρόγραμμα από Κρητικούς καλλιτέχνες.

Κάτω Ασίτες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ώρα έναρξης 11:00
Το δεύτερο δρώμενο είναι ο «Διαγωνισμός Κρασιού», που και αυτό είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, και υλοποιείται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αφέντης Χριστός στις Κάτω Ασίτες και διοργανώνεται για 7η χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων του δραστήριου Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Κάτω Ασιτών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας του χωριού.
Πρόκειται για ένα πανηγύρι γευσιγνωσίας τοπικών κρασιών, που θα πλαισιωθεί με συμβουλές σωστής οινοποίησης από οινολόγους και θα δώσει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να σμίξουν και να απολαύσουν εκτός των καταπληκτικών κρασιών και τα πλούσια τοπικά εδέσματα.
Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν σε καθεστώς ανωνυμίας σπιτικά κρασιά καταπληκτικής ποιότητας και να αναδείξουν τους τρεις νικητές του διαγωνισμού.
Επιπλέον, στη διάρκεια της εκδήλωσης. η παραδοσιακή μαγείρισσα-food blogger κ. Νεκταρία Κοκκινάκη, θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες, νόστιμες παραδοσιακές δημιουργίες.