ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Ιωακειμίδης: «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στην Αττική»

Σειρά άμεσων παρεμβάσεων για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αττικής παρουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης σε τηλεοπτικό σταθμό, χθες, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, σημειώνοντας πως: «Για σημαντικά θέματα, που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα αρχή της Περιφέρειας Αττικής, όσον αφορά στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και στην ασφάλειά τους, όπως το κυκλοφοριακό και η αντιμετώπιση των πλημμυρών, υπάρχουν άμεσες λύσεις μέχρι να δρομολογηθούν τα απαραίτητα, αλλά μακροχρόνια έργα.».

Επίσης, ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Για το ζήτημα του κυκλοφοριακού, ειδικά στον Κηφισό, μπορεί άμεσα η Περιφέρεια να ελέγχει μέσω καμερών την κυκλοφορία και σε περίπτωση ακινητοποιημένου οχήματος να επεμβαίνει τάχιστα. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν έξυπνα φανάρια, που θα ρυθμίζονται βάσει της κίνησης, καθώς και μία καλύτερη διαγράμμιση των λωρίδων.» και ακόμη τόνισε πως: «Προς τη σωστή κατεύθυνση θα είναι η άμεση μεταφορά των Κ.Τ.Ε.Λ. του Κηφισού κοντά στην Ιερά Οδό και η σύνδεσή τους με σταθμό του ΜΕΤΡΟ.».
Αντίστοιχα, για το θέμα της αντιμετώπισης των πλημμυρών, ειδικά στον Κηφισό, αλλά και στο ρέμα της Πικροδάφνης, ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης διευκρίνισε πως: «Θα μπορούσε άμεσα να δημιουργηθεί ένας σταθμός παρακολούθησης του ύψους του νερού σε διάφορα σημεία και με αυτόν τον τρόπο να υπάρχει ενημέρωση για τυχόν υπερχείλισή του. Παράλληλα, συγκεκριμένα για τον Κηφισό και την πρόληψη πλημμύρας, εφικτή είναι η δημιουργία της λίμνης στην Πάρνηθα και των κορμοδεμάτων, ώστε να συγκρατείται εκεί το νερό της βροχής.», ενώ ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης: «Αττικός Κύκλος Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας», κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο γενικό πολιτικό κλίμα, που επικρατεί στη χώρα μας, είπε χαρακτηριστικά πως: «Δεν υπάρχει διέξοδος πια για τη νέα γενιά, να βρει δουλειά, να χτίσει το μέλλον της, να δημιουργήσει οικογένεια και να αλλάξει τον τόπο. Διαμορφώνουμε, δυστυχώς, μία κοινωνία απογοητευμένων ανθρώπων, που δεν βλέπει φως πουθενά. Πρέπει να δημιουργηθεί μία άλλη προοπτική. Να υπάρξει μία άλλη πρόταση. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και σχέδιο, ώστε όλες και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο.».