ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Υγεία

Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και πνευματικότητας, στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, μίλησε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.

Για τη συνεργασία μεταξύ της Ιατρικής Επιστήμης και της θρησκείας, προς όφελος του ασθενή και του πολίτη, μίλησε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., κ. Γιώργος Πατούλης, σε εκδήλωση του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Υγεία και Πίστη».

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Επιστήμης και της Θεολογικής Επιστήμης, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ Ιατρών και πνευματικών, για να υπάρξει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση κατά τη θεραπευτική μέθοδο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η σχέση μεταξύ θρησκείας/πνευματικότητας και Επιστήμης απασχολεί εντατικά τη σύγχρονη κοινωνία, εξερευνώντας τις επιδράσεις στην ψυχική και σωματική υγεία. Η πολυδιάστατη αυτή σχέση ανοίγει νέους δρόμους για έρευνα, στην Ψυχολογία, Ιατρική και Κοινωνικές Επιστήμες, εστιάζοντας στην προαγωγή της ανθρώπινης ευεξίας. Η διεπιστημονική προσέγγιση συνδυάζει γνώσεις από διάφορους τομείς, όπως η Θεολογία, η Ψυχολογία, η Ιατρική, και η Βιοηθική. Έρευνες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν την ουσιαστική σημασία της θρησκευτικότητας και πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, με θρησκευτικές και πνευματικές πρακτικές να βελτιώνουν την αντοχή σε διάφορα προβλήματα.».

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων διακεκριμένοι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ο καθηγητής Ψυχολογίας της Θρησκείας κ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Απόστολος Μιχαηλίδης, το μέλος Ε.Δ.Ι.Π. Δρ. Γεώργιος Φουντουλάκης, το μέλος Ε.Δ.Ι.Π. κ. Δημήτριος Αθανασίου κ.ά..