ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Ιστορία Πρόσφυγες - Μετανάστες

Φωτογραφική υπερπαραγωγή της πορείας της Νέας Ιωνίας στον Χρόνο από τον κ. Λουκά Χριστοδούλου

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Σπουδής Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Νέας Ιωνίας, με τίτλο: «Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ του χθες.. και του σήμερα…».

Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, κ. Λουκά Χριστοδούλου, να λέει πως: «Σήμερα, 15 Μαρτίου 2023, συμπληρώνονται ακριβώς 79 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας. 79 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 15ης Μαρτίου, όταν δωσίλογοι και Γερμανοί περικύκλωσαν τη συνοικία της Καλογρέζας, και αφού επέλεξαν 22 παλικάρια, τα οδήγησαν στην παρακείμενη ρεματιά και τα εκτέλεσαν.
Σήμερα, αποδίδουμε τιμή και στους νεκρούς του Μπλόκου της Καλογρέζας και της Εθνικής Αντίστασης, ελπίζοντας ότι οι νέες γενιές δεν θα ξαναζήσουν ανάλογα γεγονότα.
Αιωνία τους η μνήμη.».

Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου πρόβαλε μία ιστορική φωτογραφία του 1929 και ακολούθως έδειξε πώς εξελίχθηκε η πόλη μέχρι σήμερα, και κατόπιν καλωσόρισε όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω φωτογραφιών πώς η πόλη ξεκίνησε το 1923 και πώς έφτασε να είναι σήμερα.».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, κ.κ. Γαβριήλ, απεύθυνε έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας πως: «Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, θέλω κι εγώ να ξεκινήσω με αυτό το οποίο ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου για τη σημερινή 79η επέτειο της αποφράδας εκείνης ημέρας της θυσίας των 22 παλικαριών στην Καλογρέζα, εκεί όπου την Κυριακή θα τελέσουμε την επιμνημόσυνη δέηση. Και να αποτίσω κι εγώ φόρο τιμής στη θυσία των ανθρώπων εκείνων.
Επίσης, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Χριστοδούλου για την προσπάθεια αυτή, την οποία κάνει, να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και την Ιστορία της πόλης μας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επέτειος, η οποία εορτάζεται φέτος, της συμπληρώσεως 100 ετών από την ίδρυση της πόλεώς μας, της αγαπητής μας Νέας Ιωνίας. Και κάθε εκδήλωση, κάθε προσπάθεια, η οποία θα γίνεται σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι επαινετή, θα είναι αξιόλογη, και σίγουρα χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και τον κ. Χριστοδούλου, και όλα τα μέλη του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., για την προσπάθεια αυτή.
Να επαινέσω αυτό το οποίο θα δούμε απόψε, που θεωρώ, σίγουρα, ότι θα είναι αξιόλογα.
Να ευχηθώ να έχετε υγεία, να έχετε δύναμη, να είναι ο Θεός κοντά σας, να σας προστατεύει για να συνεχίζετε το σημαντικό αυτό έργο της διατήρησης της μνήμς, της ιστορικής ταυτότητος και του μέλλοντος, που θέλουμε να έχει η πόλη μας, και το οποίο οφείλεται σε όλους μας.
Καλό βράδυ. Και να έχουμε όλοι μας μέσα μας τη Νέα Ιωνία μας ως το σημαντικότερο κομμάτι για κάθε έναν από εμάς.
Σε ευχαριστώ Λουκά.».

Αμέσως μετά, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδουτ απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό

και στη συνέχεια ξεκίνησε από τον κ. Λουκά Χριστοδούλου η συναρπαστική φωτογραφική υπερπαραγωγή για την πορεία της Νέας Ιωνίας μέσα στον χρόνο, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα.