ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Βόρειος Τομέας Ιστορία Πρόσφυγες - Μετανάστες

Φωτογραφική υπερπαραγωγή της πορείας της Νέας Ιωνίας στον Χρόνο από τον κ. Λουκά Χριστοδούλου

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Κέντρο Σπουδής Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Νέας Ιωνίας, με τίτλο: «Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ του χθες.. και του σήμερα…».

Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, κ. Λουκά Χριστοδούλου, να λέει πως: «Σήμερα, 15 Μαρτίου 2023, συμπληρώνονται ακριβώς 79 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας. 79 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 15ης Μαρτίου, όταν δωσίλογοι και Γερμανοί περικύκλωσαν τη συνοικία της Καλογρέζας, και αφού επέλεξαν 22 παλικάρια, τα οδήγησαν στην παρακείμενη ρεματιά και τα εκτέλεσαν.
Σήμερα, αποδίδουμε τιμή και στους νεκρούς του Μπλόκου της Καλογρέζας και της Εθνικής Αντίστασης, ελπίζοντας ότι οι νέες γενιές δεν θα ξαναζήσουν ανάλογα γεγονότα.
Αιωνία τους η μνήμη.».

Ακολούθως, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου πρόβαλε μία ιστορική φωτογραφία του 1929 και ακολούθως έδειξε πώς εξελίχθηκε η πόλη μέχρι σήμερα, και κατόπιν καλωσόρισε όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσω φωτογραφιών πώς η πόλη ξεκίνησε το 1923 και πώς έφτασε να είναι σήμερα.».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου, κ.κ. Γαβριήλ, απεύθυνε έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, λέγοντας πως: «Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, θέλω κι εγώ να ξεκινήσω με αυτό το οποίο ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου για τη σημερινή 79η επέτειο της αποφράδας εκείνης ημέρας της θυσίας των 22 παλικαριών στην Καλογρέζα, εκεί όπου την Κυριακή θα τελέσουμε την επιμνημόσυνη δέηση. Και να αποτίσω κι εγώ φόρο τιμής στη θυσία των ανθρώπων εκείνων.
Επίσης, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Χριστοδούλου για την προσπάθεια αυτή, την οποία κάνει, να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και την Ιστορία της πόλης μας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επέτειος, η οποία εορτάζεται φέτος, της συμπληρώσεως 100 ετών από την ίδρυση της πόλεώς μας, της αγαπητής μας Νέας Ιωνίας. Και κάθε εκδήλωση, κάθε προσπάθεια, η οποία θα γίνεται σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι επαινετή, θα είναι αξιόλογη, και σίγουρα χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και τον κ. Χριστοδούλου, και όλα τα μέλη του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., για την προσπάθεια αυτή.
Να επαινέσω αυτό το οποίο θα δούμε απόψε, που θεωρώ, σίγουρα, ότι θα είναι αξιόλογα.
Να ευχηθώ να έχετε υγεία, να έχετε δύναμη, να είναι ο Θεός κοντά σας, να σας προστατεύει για να συνεχίζετε το σημαντικό αυτό έργο της διατήρησης της μνήμς, της ιστορικής ταυτότητος και του μέλλοντος, που θέλουμε να έχει η πόλη μας, και το οποίο οφείλεται σε όλους μας.
Καλό βράδυ. Και να έχουμε όλοι μας μέσα μας τη Νέα Ιωνία μας ως το σημαντικότερο κομμάτι για κάθε έναν από εμάς.
Σε ευχαριστώ Λουκά.».

Αμέσως μετά, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδουτ απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό

και στη συνέχεια ξεκίνησε από τον κ. Λουκά Χριστοδούλου η συναρπαστική φωτογραφική υπερπαραγωγή για την πορεία της Νέας Ιωνίας μέσα στον χρόνο, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα.