ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Θεσσαλία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εξωστρέφεια και συνέργειες στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων με τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Ελλάδα

Η ενίσχυση των συνεργειών, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, του αθλητισμού, αλλά και της τεχνολογίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου με τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Jerry Ismail, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, καλωσόρισε τον κ. Ismail, υπογραμμίζοντας την κομβική γεωστρατηγική θέση της Λάρισας στο κέντρο της Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε βάλει ένα στοίχημα: να κάνουμε τη Λάρισα μια σύγχρονη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη. Ως νέα Δημοτική Αρχή, υλοποιούμε βήμα-βήμα αυτόν τον σχεδιασμό μας. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα σε έναν κοινό στόχο: να δημιουργήσουμε μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη που είναι προορισμός επισκεπτών 12 μήνες τον χρόνο, μια πόλη που επενδύει στην πλούσια Ιστορία της, στον Πολιτισμό, αλλά και στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μια πόλη φιλόξενη, που αφήνει στους επισκέπτες της τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην προσπάθειά μας για να κάνουμε τη Λάρισα διεθνή προορισμό, η συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές άλλων χωρών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γι’ αυτό και προσβλέπουμε σε στενότερη συνεργασία και με σας.».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Jerry Ismail, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Χαίρομαι για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Μαμάκο, που σηματοδοτεί την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Η συνάντησή μας σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση ισχυρότερων και ακόμη πιο ζωντανών δεσμών μεταξύ των χωρών μας και τη διεύρυνση ευκαιριών συνεργασίας για το μέλλον της πόλης και της περιοχής. Επισκέπτομαι τη Θεσσαλία και τη Λάρισα για πρώτη φορά, και μπορώ να σας πω ότι η φιλοξενία σας είναι καταπληκτική και ανυπομονώ να επισκεφθώ και τους υπόλοιπους νομούς.».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.