ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Ετοιμάζεται το Κοινωνικό Ιατρείο του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 με την επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βούλα Γεωργάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε τη νευραλγική σημασία ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής μέσα από μορφές κοινωνικής δράσης και παρέμβασης, ενώ αναφέρθηκε και στο υπάρχον δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου, αλλά και στην προοπτική ενίσχυσης και επέκτασής του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου από κλιμάκιο του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης, η επικεφαλής της δράσης, κ. Βούλα Γεωργάκη, συνοδευόμενη από τους υπεύθυνους του οργανωτικού κλιμακίου στην Κρήτη, κ.κ. Μανόλη Κούκια και Βασίλη Χαιρέτη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου σχετικά με τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου, η οποία ήδη μετρά 20 χρόνια ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως εξήγησε η κ. Γεωργάκη: «Τα κοινωνικά ιατρεία προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και η πρωτοβάθμια φροντίδα παρέχεται από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Με αυτόν τον τρόπο, ασθενείς που δύσκολα μετακινούνται, έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν από παθολόγο, καρδιολόγο, αλλά και από δυσεύρετες ειδικότητες, όπως αυτές του αγγειολόγου και του ηπατολόγου. Συνήθως, σε κάθε κλιμάκιο συμμετέχουν περίπου 10 διαφορετικές ειδικότητες με τον απαραίτητο φορητό ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.».
Ακόμη, το σημείο υλοποίησης του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και οι ακριβείς ημερομηνίες, αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.