ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έργο 5 εκ. ευρώ αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά την Κατερίνη

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε 17 σημεία (πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Κατερίνης) ξεκινά άμεσα, μετά από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χρηματοδότηση ύψους 5 εκ. ευρώ στον Δήμο Κατερίνης.

Το σημαντικό αυτό έργο αναμένεται να αλλάξει ριζικά 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Κατερίνης, να «ζωντανέψει» γειτονιές και συνοικίες, και να συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε όλον τον αστικό ιστό.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, περιλαμβάνει την ανάπλαση των 17 σημείων της πόλης, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα: «Όλυμπος–Δήμος Κατερίνης».
Η συγκεκριμένη παρέμβαση επιδιώκει την ολοκληρωμένη αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού της πόλης και τη σύνδεσή του με τον «μυθικό» Όλυμπο, μέσω των τοπικών αστικών παρεμβάσεων στους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους. Παράλληλα, προσδοκά τη μετατροπή τους σε μια βιοκλιματική πράσινη διαδρομή της πόλης, προσβάσιμη σε όλους, θεματικά συνδεδεμένη με την αξία και την Ιστορία του σημαντικότερου φυσικού πόρου σε εθνικό επίπεδο, του Ολύμπου, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Επιπλέον, το έργο: «ΟΛΥΜΠΟΣ–ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», περιλαμβάνει και λύσεις εξοπλισμού έξυπνης πόλης (λογισμικά, συστήματα και εφαρμογές). Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα εγκατασταθούν «έξυπνοι» σταθμοί ανάπαυσης, οθόνες ψηφιακής σήμανσης, «έξυπνες» διαβάσεις, καθώς και ψηφιακός πλοηγός πόλης, αξιοθέατων και δραστηριοτήτων.
Αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό έργο, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε λιτά πως: «Είναι η πρώτη φορά, που Δήμος θα χρηματοδοτηθεί με ένα τόσο μεγάλο ποσό για αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων. Η δημιουργία χώρων συνάθροισης των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, το οποίο θα αλλάξει 17 γειτονιές της πόλης, ενώ θα λειτουργήσει και ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.».


Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Κατερίνης, οι Κοινόχρηστοι Χώροι και οι Πλατείες, στις οποίες θα γίνει ανάπλαση είναι:
-Πλατεία Καταφυγιωτών.
-ΚΧ 19ης Μαΐου (ΟΤ 505 και ΟΤ 499).
-Πλατεία Τιμίου Σταυρού-Σχολείου.
-Πλατεία Βενιζέλου-Κουντουριώτου.
-ΚΧ Δεσπερών-Ευαγγελικά.
-ΚΧ Παυσανία-Πλαστήρα.
-ΚΧ Μαρδοχαίου-Πλαστήρα.
-Πλατεία Αγίας Άννας.
-Πλατεία Πριάμου Σ. Σταθμού.
-ΚΧ Θέτιδος-Παναγίας Σουμελά.
-ΚΧ Παναγίας Σουμελά.
-Πλατεία Τραπεζούντος-Βότση.
-ΚΧ Πάροδος Δημοκρίτου.
-ΚΧ Στα Ευαγγελικά-Νικολάου Λύτρα.
-Χώρος πλατείας Χαιρωνείας.
-ΚΧ Εργατικών κατοικιών Αγίου Σάββα.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025.